Evropa vítačů končí. Zkušený exministr popsal, co se teď bude dít s plány Merkelové

05.07.2018 21:31

Nastává čas nové Evropy, myslí Vlastimil Tlustý, bývalý poslanec za ODS a krátce také ministr financí v Topolánkově vládě. Komentuje tak současné dění kolem migrační krize a kancléřky Merkelové.

Evropa vítačů končí. Zkušený exministr popsal, co se teď bude dít s plány Merkelové
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Vlastimil Tlustý v pořadu Horké téma

Ve svém příspěvku na sociální síti Facebook se Tlustý ptá, zda se blíží konec současného modelu EU, nebo konec Evropy. Pro některé je to podle něj nepřijatelné dilema. „Opravdu si musíme všichni vybrat, co je horší, opravdu už nezbývá žádná lepší varianta?“ táže se bývalý poslanec. Taková je podstata migrační otázky, myslí si. Mezi lidmi je prý nepřekonatelný rozdíl. Jedni se snaží spasit miliony chudých z oblastí muslimské Asie a Afriky a druzí se bojí toho, že mezi ně přicházejí bezcitní vrahové a islamisté.

Anketa

S odstupem času: Je dobře, že byla zavedena Elektronická evidence tržeb (EET)?

81%
19%
hlasovalo: 11388 lidí

Podle Tlustého nezáleží na tom, jaká jsou procenta těch či oněch. Poukazuje na historickou zkušenost, že problémy zhusta začínají u menšin. Dále, že lidí vnímajících nebezpečí přibývá pomalu a hlavně po osobní zkušenosti. „Změna převládajícího názoru na tyto přistěhovalce v Itálii a Rakousku je tedy snadno pochopitelná,“ myslí si Tlustý. A dodává: „Bez Itálie a Rakouska spolu s dlouhotrvajícím odporem Maďarska a Polska končí Merkelové vítačství.“ Merkelová říká, že postup řešení migrační krize rozhodne o celé EU. Tlustý ji opravuje, že rozhodne o dnešní EU. Podle něj je zřejmé, že se EU bude muset změnit a EU v dnešní podobě tedy končí. Doufá, že úvodní otázka bude zodpovězena ve prospěch Evropy.

Celý příspěvek:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…