Evropská unie se musí emancipovat, odhaluje plány spokojený Filip

26.05.2014 0:12

Komunisté slaví, povedlo se jim i díky "omlazené" kandidátce získat ve volbách 11 procent a tím pádem tři křesla v Evropském parlamentu. Šéf komunistů Vojtěch Filip těsně po volbách uvedl, že zvolit mladou poslankyni Kateřinu Konečnou vedoucí kandidátkou bylo dobré rozhodnutí, které jim pomohlo získat výborný výsledek ve volbách.

Evropská unie se musí emancipovat, odhaluje plány spokojený Filip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip, předseda KSČM

"Pokud jde o samotný výsledek, považuji obhájení tří mandátů za úspěch pro KSČM," řekl komunistický předseda. "To, že jsme zvolili Kateřinu Konečnou vedoucí kandidátkou, bylo velmi dobré. Byl to krok správným směrem," uvedl Filip. V minulém období měli komunisté v Evropském parlamentu čtyři mandáty. Cílem komunistů bude ve společné levicové frakci na půdě Evropského parlamentu prosazovat, aby jejich poslanci byli ve výborech, kde budou moci podpořit změny politiky EU vůči České republice. Podle Filipa se také Evropa musí emancipovat.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Konečná již dříve uvedla, že k jejím prioritám bude patřit ochrana práv zaměstnanců, lidských a sociálních práv. Komunisté podle ní budou také chránit soukromí a osobní údaje. Europoslankyně také zdůrazňuje snahu o zakázání daňových rájů nebo prosazování bezpečnosti potravin. Vítězem voleb do Evropského parlamentu se v České republice stalo hnutí ANO, těsně za ním skončila TOP 09. Další místa obsadili sociální demokraté, komunisté, lidovci, ODS a Svobodní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…