Expert: Donald J. Trump může být kvůli Putinovi odvolán

03.04.2017 8:14

Vyšetřování vazeb amerického prezidenta Donalda Trumpa na Rusko je vážná záležitost, které si je hlava Spojených států vědoma. Podle izraelského experta na vztahy USA s Blízkým východem a Ruskem Eytana Gilboa je to jediná věc, která by mohla Trumpovu funkci ohrozit. Píší o tom Lidové noviny.

Expert: Donald J. Trump může být kvůli Putinovi odvolán
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Vyšetřování vazeb Trumpova týmu na Rusko podle Gilboových slov může klidně trvat rok. „Celou tu dobu se ten problém bude vznášet nad Trumpovou hlavou. Budou kolovat všemožné otázky a ztěžovat mu život,“ uvedl. 

„Pro Trumpa je problém to, že ruský prezident Vladimir Putin neskrýval své přání, aby v Oválné pracovně usedl právě on. Kdykoliv bude Trump jednat s Putinem, bude se spekulovat, jestli na něj šéf Kremlu nemá něco, čím by jej donutil k ústupkům. Nejhorším výsledkem vyšetřování by pro Trumpa bylo, kdyby se ukázalo, že výměnou za zrušení sankcí mu do Bílého domu pomohli hackeři zveřejněním e-mailů Hillary Clintonové,“ sdělil Gilboa a vnímá to celé jako hrozbu. „To by byl důvod pro impeachment,“ zmínil o případném sesazení prezidenta expert.
 
„Jde o jedinou věc, která by ho mohla ohrozit. Podle americké ústavy není důvodem pro odvolání ani mentální nezpůsobilost nebo vážná nemoc. Důvodem je pouze zrada nebo těžký zločin. Je to vážné a Trump to ví, proto nechtěl, aby vznikla vyšetřovací komise. Má také velký problém s republikány,“ dodal. Prozradil také, že Trump se musí naučit, jak zacházet s Kongresem, republikány a právním systémem. „Zatím to vypadá, že mu moc nerozumí, alespoň podle neúspěchu protiimigračních dekretů,“ zmínil expert závěrem.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…