Expert: Odcházení Babiše? Pozor. Podívejte, co se dělo s Trumpem

28.06.2021 9:46

Režisér, filmař, ale také marketér, který v roce 2013 stál za kampaní umělce a profesora Vladimíra Franze na prezidenta, je přesvědčen, že obě opoziční koalice mají slabé místo, kterého bezezbytku využije stávající premiér a předseda vlády Andrej Babiš (ANO). Hussar ho vidí jako predátora, který udělá cokoli, aby se udržel u moci.

Expert: Odcházení Babiše? Pozor. Podívejte, co se dělo s Trumpem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Marketér Jakub Hussar v rozhovoru pro Respekt prohlásil, že do politiky patří pevné zásady, které se mají prezentovat voličům. Ty mají obě opoziční koalice. Jedním dechem však dodal, že každá strana potřebuje také silné osobnosti, které by ony pevné zásady veřejnosti prezentovaly. A tam je podle Hussara ukryto slabé místo obou koalic.

Anketa

Vadí vám Zemanův výrok, že transsexuálové jsou mu odporní?

3%
95%
hlasovalo: 20999 lidí

Piráti podle něj slábnou, protože se nechtějí uchylovat k populistickým slibům.

„Ztrácí. Dobrá a řemeslná politika bez okatého marketingu a populismu je prostě těžká práce. Když nechcete slibovat nesmysly a vzbuzovat nesmyslná očekávání, máte nevýhodu. Snaží se vést svou kampaň erudovaně, poctivě, a to nemusí v důsledku působit atraktivně. Korektní kampaň, která se snaží hrát fér, není v porovnání s ostatními tak barvitá,“ upozornil.

Obě opoziční koalice mají podle Hussara příliš málo osobností. Tyto osobnosti by pak měly pracovat v kontaktní kampani. Do toho by se měly zapojit i političky. Těch se podle Hassara neobjevuje dostatek ani v jedné koalici. Odedávna platí, že politik musí vyrazit za občany. Tohle podle Hussara velmi dobře pochopil Tomio Okamura a pracuje na tom.

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš znovu a znovu ukazuje, že umí získat pozornost davu. Proto se v nejostřejší části kampaně po letních prázdninách bude veřejnost ještě divit, co všechno možná předvede. Na rozdíl od pravicové koalice Spolu dokáže také stále dokola používat několik silných hesel, na která lidé slyší.

„Vyrostl z něj v české politice vrcholný predátor. A když někoho takového zaženete do kouta a chystáte se ho usmrtit, čímž myslím jeho konec v politice, je pak extrémně podrážděný a hledá jakoukoliv metodu, jak se udržet u moci. Svým sítem prosel všechny možné voličské sorty a už není kde brát. A tak loví u potápějící se Trikolóry, chce sebrat nerozhodnuté voliče Šlachtovi a do toho útočí na opravdu jednoduché pocity, které hraničí s extremismem. Což u některých voličů fungovat bude,“ zdůraznil Hussar.    

„Vzpomeňme si, kam to došlo s Donaldem Trumpem, a to jsou velmi podobné osobnosti a politici, jen Andrej Babiš není misogyn. Čekal někdo takový fanatismus a dobývání Kapitolu? Čekají nás ještě hodně zajímavé kataklyzmatické výjevy, protože Babiš udělá cokoliv, aby se udržel u moci,“ pokračoval.

Další silnou osobností na české politické scéně může být Robert Šlachta, bývalý policista, kterého zbavili odznaku a on se rozhodl věci měnit přímo v politice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…