Exposlanec Babák má nový džob: Radí Hospodářské komoře a kritizuje rozpočet

09.12.2013 19:52

Michal Babák, exposlanec Věcí veřejných, má o své další kariéře jasno. V rozhovoru pro server Týden.cz prozradil, že chce aktivně pracovat jako poradce pro Hospodářskou komoru. "Dlouhodobě jsem v expertní skupině pro daňové poradenství a s Petrem Kuželem spolupracujeme na legislativních návrzích," nechal se slyšet.

Exposlanec Babák má nový džob: Radí Hospodářské komoře a kritizuje rozpočet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Babák

"Dělám to zadarmo a chci se tomu teď věnovat intenzivněji. Je to prestižní záležitost," sdělil Babák o své nové práci.

Spolu s prezidentem Hospodářské komory Petrem Kuželem nyní ostře kritizují státní rozpočet, který předložil ministr financí v demisi Jan Fischer. "Bohužel i vláda v demisi pokračuje v tradici, kdy na jedné straně zvyšuje výdaje a na druhé straně vytváří umělé rezervy v miliardových hodnotách. Kapitoly státního dluhu a všeobecné pokladní správy jsou opět předimenzovány a my si na druhé straně budeme půjčovat a zvyšovat dluh," míní.

Kvůli rozpočtu si rýpl i do místopředsedy TOP 09 a bývalého ministra financí Miroslava Kalouska. "Je to praxe, která má pouze posílit vliv a možnosti ministra financí při dodatečném přerozdělování peněz během roku. Za vlády Miroslava Kalouska to byl mocenský nástroj. K čemu je to dobré teď, to opravdu nevím," poznamenal na jeho adresu.

Vláda ve středu schválila rozpočet s deficitem 112 miliard korun, což je víc, než zamýšlela předchozí Nečasova vláda. Ministr financí Jan Fischer počítá s vyšším růstem.

Babák spolu s dalším bývalým poslancem VV Otto Chaloupkou, manželka šéfa Hospodářské komory Šárka Kuželová a někdejší reportér TV Nova Stanislav Brunclík stáli u zrodu nové politické partaje s názvem Republika. A sám Babák se se svými ambicemi vrátit se do sněmovny netají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…