Expremiér dostal sodu za plán na pomoc Čechům: Babišův smrtící koktejl

16.04.2022 19:11

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš před časem představil 12bodový plán na pomoc českým občanům v časech tíživé ekonomické krize. Krátce po zveřejnění Babišův plán zkritizoval zakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek. A teď dostalo Babišových 12 bodů další tvrdou ránu...

Expremiér dostal sodu za plán na pomoc Čechům: Babišův smrtící koktejl
Foto: Screen FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš

Když si exministr financí Miroslav Kalousek přečetl Babišův 12bodový plán na pomoc Čechům v současné nelehké ekonomické situaci, označil ho za zcela nerealistický a doporučil šéfovi hnutí ANO, aby ho zaplatil ze svého, pokud ho myslí vážně. Konstatoval, že státní kasa, jinými slovy čeští občané, si nemohou dovolit Babišovy nápady platit.  

Publicista Jiří Sezemský, jenž působil v minulosti jako poradce expremiéra Petra Nečase, se v textu pro Reflex.cz též do Babiše pořádně obul.  

Babiš podle Sezemského rozhodně není v pohodě. Jednak proto, že se přesunul z vládních lavic do opozičních, pak proto, že ho čeká soud v kauze Čapí hnízdo, a nakonec proto, že si vláda Petra Fialy (ODS) konečně posvítila na dotace, které čerpá Babišův Agrofert. Ten je sice odložený ve svěřenském fondu, ale Babiš je stále jeho majitelem.

A čím je Babiš nervóznější, tím ostřejší slovník volí. Proto přišel s 12bodovým plánem, kterým chce na první pohled pomoct Česku v krizové situaci. Jenže podle Sezemského chce Babiš jen dál zadlužovat Česko, o dalších 250 miliard, aniž by se trápil myšlenkou, z čeho se to zaplatí.

„Babiš nyní zneužívá toho, že nemá vládní odpovědnost, a pokračuje v linii ‚zdroje jsou‘. Nezajímá ho, kde je vzít a kdo dluhy zaplatí. Navrhuje smrtící koktejl tuhé socialistické regulace, dramatického zvyšování mandatorních výdajů a současného podsekávání příjmů. Rozhazuje peníze, jež mu nepatří, ale nelze pochybovat o tom, že navzdory ekonomické absurditě této kolekce ‚opatření‘ myslí svoje slova vážně,“ napsal Sezemský.

Publicista jedním dechem dodal, že Babišova opatření by lidem nepomohla, naopak by ještě urychlila růst cen. Zrychlila by nárůst drahoty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…