Exredaktor ČT otevřeně: Urážíte Zemana? Patříte na služebnu. Vrátil jsem se z Německa a povím vám...

06.04.2016 9:31

Sebedestrukční pseudohumanismus Německa povede k zániku jeho dosavadního životního stylu a kultury. K takovému závěru dospěl poslanec a bývalý redaktor České televize Zdeněk Soukup (ANO) po návštěvě dvou bavorských měst. O tomto svém zážitku se rozepsal na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz v reakci na dotaz jednoho ze čtenářů.

Exredaktor ČT otevřeně: Urážíte Zemana? Patříte na služebnu. Vrátil jsem se z Německa a povím vám...
Foto: red, jp
Popisek: Zdeněk Soukup (ANO)

Anketa

Co soudíte o nových návrzích Evropské komise na trvalé přerozdělování uprchlíků?

hlasovalo: 23692 lidí

Čtenářka Elissa si povzdechla, že být v dnešní době průměrným německým občanem, který musí jezdit metrem do práce, asi nebude nic pěkného. „Mladíci arabského vzhledu bijí a okrádají ženy ve stanicích metra,“ domnívá se. Poslance Soukupa se proto zeptala, proč něco takového německá vláda dopustí. „Ta bezmoc, co tihle lidé prožívají, musí být strašná. Je mi z toho do pláče. Nezastane se jich nikdo,“ svěřila se se svými pocity.

A reakce Zdeňka Soukupa? „Právě jsem se vrátil z Regensburgu a z Mnichova, kde jsme spolu s dalšími třemi poslanci navštívili zařízení pro uprchlíky, prošli noční město a diskutovali jsme o problému migrace s poslanci bavorského zemského sněmu. Došel jsem k závěru, a také to německým kolegům řekl, že je jejich sebedestrukční pseudohumanismus dovede k zániku jejich dosavadního životního stylu a kultury. Oni nás přesvědčovali o dobrých zkušenostech se začleněním Turků, o společných evropských hodnotách a podobně. Z jednání jsem pochopil, že Němci jsou z migrace nešťastní a nechtějí to sami sobě i ostatním přiznat. Neustále mluví o potřebě solidarity, o morální povinnosti všech zemí EU přijmout trvalý přerozdělovací mechanismus a podobné nesmysly. Nevím, jak se k tomu postaví ostatní čeští poslanci. Já pro to ruku nezvednu. Dobrovolná humanitární gesta nevylučuji.“

Celé znění otázek a odpovědí najdete ZDE

Další dotaz směřoval na chování policie v průběhu návštěvy čínského prezidenta. Čtenáři se nelíbilo, že ty, kteří zcela poklidně protestovali proti prezidentovi, si police pozvala na kobereček kvůli podání vysvětlení. „Zasadíte se o to, aby si takto pozvala i čínské mávače, jejichž vyjádření názoru překračovalo hranice zákona?! Máte pocit, že policie měří všem stejným metrem? A proč se všichni bojí Zemana?“ zajímalo čtenáře. „O tom, že si policie pozvala v souvislosti s protesty proti prezidentovi někoho k vysvětlení, nevím. Jestli tam ovšem jeden ze symbolů státnosti (toho času z vůle voličů pana Zemana) kdokoliv urážel třeba máváním červenými trenýrkami, je pozvání na místě. Urážka státního symbolu je trestný čin. Na pozvání jakýchkoliv mávačů nemám vliv. Já se pana prezidenta Zemana nebojím,“ odpověděl poslanec Zdeněk Soukup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…