FOTO Neuvěřitelné. Tato svůdná studentka z Dánska se stala elitním zabijákem islamistů. A nyní promluvila

27.05.2016 20:50

Pohledná dánská studentka politologie Joanna Palani bojovala více než rok po boku kurdských jednotek proti Islámskému státu i Asadovým vojákům. Britský deník The Mirror nyní přináší její neuvěřitelnou výpověď.

FOTO Neuvěřitelné. Tato svůdná studentka z Dánska se stala elitním zabijákem islamistů. A nyní promluvila
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Islámský stát dbá na pečlivé zaznamenávání poprav křesťanů

Dnes třiadvacetiletá dánský „blondýna“ odjela na území Sýrie v listopadu 2014, aby dle svých slov bojovala za lidská práva. Pohybovala se v přední linii, učila ostatní dívky používat zbraně, ale musela se také vypořádat se smrtí svých blízkých přátel z bojové jednotky. Otevřeně hovoří o tom, že „zabíjet bojovníky Islámského státu bylo snadné“. Její tvář se zachmuří jen v momentu, kdy vypráví o bezprecendentním sexuálním zneužívání mladých dívek.

Rodačka z Kodaně odjela do Sýrie v listopadu 2014 a prvních šest měsíců byla členkou kurdských Lidových obranných milicí (YPG). Poté se připojila ke kurdským jednotkám pešmergů. „Bojovníci Islámského státu je velmi snadné zabít, protože se nebojí obětovat své životy,“ vypráví se smíchem Joanna, která se svoji hustou blonďatou hřívou vlasů a svůdným dekoltem jen stěží vypadá jako drsná a neohrožená bojovnice, jež zabíjela islámské radikály jako na běžícím pásu.


(Foto: Instagram Joanna Palani)

 

Za více než rok v první bojové linii prožila křehce vypadající dívka více než leckterý zkušený voják evropské armády. „Jednou v noci jsme sledovali situaci se spolubojovnicí ze Švédska a najednou dostala zásah do hlavy od snipera, který si všiml její zapálené cigarety. Musela jsem se bezmocně dívat na to, jak mi její krev vystříkla na uniformu a ona mi vykrvácela v náručí,“ říká Joanna, která obzvlášť vynikala v tom, že dokázala bleskově „vyřídit svůj cíl“ a poté se nepozorovaně vytratit zpět do bezpečí.

Se zbraní dle svých slov uměla zacházet již v devíti letech, a proto již od začátku své mise trénovala mladé kurdské bojovnice ve střelbě. Jak uvádí britský deník The Mirror, mnohé z nich byly doslova šokované z její odvahy, se kterou čelila hrozbě smrti či zajetí. Jak samotná Joanna ovšem uvádí, nejtěžší chvíle si prožila, když ji bývalé dětské sexuální otrokyně posílaly dopisy a svěřovaly se jí se svými strašlivými zkušenostmi.

„Svěřovaly se mi se skutečně nelidským zacházením. Těm holkám bylo někdy i třeba jen deset let a přesto byly pravidelně brutálně znásilňovány a některé následně také zemřely. To bylo i pro mě jako bojovnici skutečně těžko představitelné. Na začátku roku 2015 jsme navíc narazili ve vesnici poblíž Mosulu na dům, kde byly shromážděny desítky malých dívek, které byly zapůjčovány k sexuálnímu obveselování džihádistů z Islámského státu,“ vypráví.

„Jedné z dívek bylo pouhých jedenáct let a čekala dvojčata. Bohužel to nakonec nepřežila,“ říká Joanna s vážnou tváří a smutkem v očích. Přesto, že bojovala v Sýrii a Iráku za správnou věc, tři dny po návratu do Dánska obdržela email od policie. „Bylo mi řečeno, že můj pas je již neplatný a pokud se vrátím zpět do Sýrie nebo Iráku, mohla bych jít do vězení a strávit tam podle nových zákonů až šest let,“ konstatuje Joanna, která nyní opět studuje politologii na kodaňské univerzitě.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…