FOTO „Očkovanej vůbec nenastupuj!“ Pražský taxikář odmítá vozit lidi s rouškami a vakcínou

14.12.2021 10:07 | Bleskově

Skloňované téma přístupu ke koronavirové nákaze nemá konce. Jeden tábor je pro očkování, druhý zásadně proti. Své stanovisko vyjadřují odborníci i laici. V té souvislosti narazily ParlamentníListy.cz na jednoho pražského taxikáře, který svůj občanský postoj vyjádřil přímo na svém vozidle.

FOTO „Očkovanej vůbec nenastupuj!“ Pražský taxikář odmítá vozit lidi s rouškami a vakcínou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Představení očkovacího autobusu hlavního města Prahy před budovou magistrátu

Zmíněný taxikář, jehož identitu redakce zná, na své vozidlo nechat viditelně natisknout, koho odmítá svézt. Jde o skupinu lidí, kteří nosí roušku, respirátor nebo jsou očkovaní. Jelikož se jedná o metropolitní taxi, vzkaz nechal přeložit do angličtiny.

Anketa

Dělá stát dost pro snížení cen energií?

1%
94%
hlasovalo: 19708 lidí
Proti žádným předpisům, jak redakce také zjišťovala, to není.

„Každý občan má právo se rozhodnout, zda se nechá očkovat, či nenechá očkovat proti Covid-19. Nejsme proti dobrovolnému očkování, jsme pouze proti povinnému očkování, které se zde snaží zavést vláda s podporou Parlamentu," uvedla na to konto iniciativa Chcípl PES.

Oproti tomu například Piráti, budoucí vládní strana, odvolala ze svého týmu experta na zdravotnictví Ondřeje Dostala.

Stalo se poté, co Dostál po volbách začal zveřejňovat data z reportů pro poslance a senátory z ÚZIS, díky kterým se veřejnost dozvěděla například to, jaký je poměr neočkovaných, očkovaných a prodělavších mezi pozitivně testovanými, dále že ti, kdo covid prodělali, téměř nekončí v nemocnicích a na jednotkách intenzivní péče a v neposlední řadě, že hospitalizováni kvůli covidu byli i někteří z těch, kteří dostali třetí posilující dávku vakcíny.

Vozidlo taxi na Praze 10, pondělí 13. prosince 2021 (Foto: PL)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…