FOTO Žena s červenou kartou pořvávala na Zemana. Důchodce ji chtěl „uklidnit“ holí a málem uhodil Ovčáčka

26.06.2015 13:02

Na mítinku prezidenta s občany v Havlíčkově Brodě došlo k incidentu, při kterém byl nešťastnou náhodou málem inzultován mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček. Příčinou byla žena s červenou kartou protestující proti prezidentovi.

FOTO Žena s červenou kartou pořvávala na Zemana. Důchodce ji chtěl „uklidnit“ holí a málem uhodil Ovčáčka
Foto: Daniela Černá
Popisek: Incident v Havlíčkově Brodě při setkání prezidenta s občany.

Žena, podle reportéra ParlamentníchListů.cz ve věku mezi 45 a 50 lety, stála pod pódiem a po příchodu prezidenta mávala červenou kartou. Zatímco ostatní shromáždění vítali prezidenta potleskem, žena začala křičet „hanba“, „stydím se“ a v narážce na dřívější prezidentova slova, že Vysočinu považuje za svůj domov, dodávala: „tady nejste doma“.

Ostatní diváci reagovali na její přerušování prezidentského projevu pískotem. Zcela jinou dimenzi však střet názorů dostal ve chvíli, kdy se dámu s červenou kartou pokusil jeden ze starších účastníků zpacifikovat. Držel ji zezadu kolem krku a snažil se ji udeřit holí. 

V tu chvíli zasáhli přitomní policisté a ženu s červenou kartou raději odvedli pryč z náměstí. Během hrozícího střetu to holí od rozohněného prezidentova příznivce málem „schytal“ i prezidentský mluvčí Jiří Ovčáček, který stál pod pódiem poblíž incidentu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…