FOTO, které vyděsilo mnohé. Bylo pořízeno v knihovně genderových studií v Brně

09.08.2018 18:42

Pražský zastupitel Filip Humplík nahlédl na stránky genderových studií na fakultě sociálních studí v Brně a nestačil se divit, jakou literaturu tam studentům doporučují. O revoluci, o anarchismu, o komunismu ve Spojených státech. Podívejte se sami.

FOTO, které vyděsilo mnohé. Bylo pořízeno v knihovně genderových studií v Brně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Filip Humplík

Filipa Humplíka, člena pražské ODS, zaujala literatura, kterou doporučuje Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně mladým lidem, kteří se rozhodnou absolvovat genderová studia. Obrázek z oficiálních stránek fakulty dokládá, že zájemci o genderová studia mají číst např. knihu nazvanou Marxismus ve Spojených státech. Nebo knihu filozofa Noama Chomského o anarchismu. Dále na poličce nechybí ani svazek o permanentní revoluci a řada dalších podobně laděných.

Když to Humplík spatřil, dospěl k závěru, že pravicové myšlenky zřejmě nejsou na genderových studiích vítány. A použití jmen konzervativního politika Winstona Churchilla nebo amerického prezidenta Ronalda Reagana se pravděpodobně trestá.

„Tenhle obrázek mě pobavil a naštval zároveň. Genderová studia, FSS na Masarykově univerzitě v Brně. A rovnou nad tím na fotce knihovna doporučené literatury. Asi aby bylo jasné, kdo je vítán. Předpokládám, že za věty typu ‚jsou jenom dvě pohlaví, muž a žena‘ se tam rovnou vylučuje. A říct třeba nahlas jména jako Churchill nebo Reagan znamená hrubý kázeňský přestupek,“ napsal Humplík.

V diskusi pod příspěvkem se mu však dostalo vysvětlení, že na vysokých školách je vyžadováno a také podporováno kritické myšlení. A pokud chcete o určitém pojetí světa diskutovat, případně toto pojetí kritizovat, také je třeba o tomto pojetí světa něco vědět, aby kritik nesklouzl k prázdnému tlachání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…