Falšují výsledky voleb! Objevila se vážná úvaha experta na kampaně

26.05.2019 19:29

Politický marketér a manažer Petr Viktorýn se na svém facebookovém profilu věnuje volbám do Evropského parlamentu. Pozastavuje se zejména nad tím, proč stále ještě neznáme výsledky voleb, přestože místnosti v Česku byly uzavřeny včera ve 14 hodin, a Český statistický úřad výsledky zná.

Falšují výsledky voleb! Objevila se vážná úvaha experta na kampaně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

„Volební místnosti se uzavřely včera, ve 14:00. Volby do EP mívají nejmenší účast, tzn. sečteno muselo být už večer. Výsledek je tedy znám, ale voličům prozatím utajen. Ptám se ‚PROČ‘? Hraje se zde na nějaký globální součet ve všech členských zemích, eurostrany, eurofrakce, udržení moci křečovitých eurosocialistů, udržení centrální totality z Bruselu...??? ... no zřejmě ano. Takovou EU nepotřebujeme. Nám stačí volné a respektované partnerství, bez zasahování do vnitřních záležitostí ČR,“ rozhorlil se Viktorýn a dodává, že Český statistický úřad zná výsledek voleb do Evropského parlamentu od včerejšího večera. „Sečteno bylo ve 20:15,“ poukázal.

„Netransparentní sčítání hlasů při volbách do EP, jakési kódování a odesílání, mi připadá jako ‚čekání na korespondenční hlasy‘,“ dodal dále Viktorýn zřejmě k tomu, jak se statistici připravili na výsledky voleb. O tom psal server ČT24.cz.

Úniku informací před stanoveným možným vyhlášením výsledků by se mělo zamezit totiž tím, že data z jednotlivých okrskových komisí sečte statistický úřad až těsně před zveřejněním výsledků. Volební komisaři jsou také vázáni mlčenlivostí, ale bez sankcí. 

Původní text ZDE.

Důvodem, proč k těmto opatřením dochází, je, že se konají volby ještě v dalších evropských státech. Nejdéle potrvají v Itálii, a to právě do 23. hodiny v neděli. 

Dnes pak Viktorýn ještě poznamenal jeden postřeh. „Nikde nemohu najít informaci o tom, jak se v západní Evropě v době před volbami do EP zrychlilo tempo udělování občanství,“ uvedl.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…