Fašistická Ukrajina? Lídr KSČM opět nakládal

14.02.2019 12:27

Předseda komunistických poslanců Pavel Kováčik byl hostem pořadu Interview Plus Českého rozhlasu. Hovořilo se mimo jiné o Ukrajině či o další toleranci vládě Andreje Babiše (ANO). Komunistům totiž vadí osoba ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka (ČSSD).

Fašistická Ukrajina? Lídr KSČM opět nakládal
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Pavel Kováčik

„Ten mechanismus je daný v dohodě s hnutím ANO. My jsme do té vlády nešli proto, že s vládními stranami máme naprosto rozdílné názory v obranné a zahraniční politice,“ začal zeširoka vysvětlovat Kováčik. „Máme dlouhodobé připomínky k práci pana ministra dopravy Dana Ťoka, požadujeme, aby byl problém řešen, a rovněž připomínky k práci Tomáše Petříčka. Jde o postoj kolem banderovců nebo třeba otázka postoje k tomu, co se děje ve Venezuele,“ podotkl Kováčik. V pátek se sejde výkonný výbor strany, jenž bude situaci řešit. 

„Máme v toleranční dohodě klauzuli, kdy se celá dohoda vyhodnocuje. Výsledek jednání v pátek podle mě bude požadavek, abychom se sešli s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Naše věci nebudeme vzkazovat přes média,“ podotkl s tím, že on sám se nedomnívá, že by došlo až na nejzazší možnost, tedy na vypovězení toleranční dohody.

Původní text ZDE

Následně se Kováčik vyjádřil k Ukrajině, kdy podle něj oficiální linie země opravdu používá fašistické až fašizující metody. „O činnosti paramilitárních praporů je veřejnost informována. Oslavování pana Bandery je také součástí oficiální linie současné ukrajinské vlády,“ zmínil Kováčik. A vyjádřil se také k výroku místopředsedy KSČM Stanislava Grospiče, který uvedl, že straně vadí, že zahraničí politika bere na vědomí fašistický režim na Ukrajině. Kvůli tomu požaduje ukrajinské velvyslanectví to, aby Grospičův výrok odsoudilo vedení celé Sněmovny. 

Kováčik následně vzpomněl i na návštěvu předsedy komunistické strany Ukrajiny Petra Symonenka, jenž podle jeho slov hovořil o nátlaku na některé komunistické funkcionáře i jejich perzekuci. 

Své pak Kováčik řekl i k Venezuele, kdy by si podle něj měli Venezuelané sami rozhodnout o budoucnosti svojí země. „To vměšování zahraničí považuji za hranou,“ řekl Kováčik. Závěrem se pak rozhovořil i o církevních restitucích i o postoji komunistů k výročním zprávám České televize.  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…