Feri bude stíhán, definitivně. Hrozí mu až dvanáct let

19.05.2022 17:20

Někdejší poslanec Dominik Feri (TOP 09) nedokázal zvrátit trestní kauzu ve svůj prospěch. Státní zastupitelství jeho stížnost proti zahájení trestního stíhání zamítlo, píše to server Aktuálně.cz.

Feri bude stíhán, definitivně. Hrozí mu až dvanáct let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dominik Feri

Feri je obviněn ze znásilnění nebo pokusu o něj v případě tří dívek. Jedné z nich nebylo ještě osmnáct let. V případě, že by jeho vina byla uznána, hrozí mu až dvanáct let vězení. 

„O stížnosti rozhodovalo Městské státní zastupitelství v Praze, které stížnost zamítlo jako nedůvodnou,“ potvrdil serveru Aktuálně.cz mluvčí pražských žalobců Aleš Cimbala. Vyšetřování bude podle serveru pokračovat.

Feri se k ženám měl chovat urážlivě hrubě a násilně v letech 2015 až 2020. Seznamoval se s nimi na sociálních sítích – většinou následná schůzka vrcholila v baru, u kamarádů nebo v bytě mladého politika.

„Další moment, který si pamatuju, je, jak jsem se vzbudila a byla jsem nahá, on na mě sahal. (…) Ani nevím, jestli jsme měli sex. Rozhodně vím, že mi do intimních míst strkal prsty, že na mě sahal, sahal na mě několikrát za tu noc,“ uvedla jedna z dívek. Podle jejích slov se probudila bezvládná v bytě poté, co jí dal exposlanec napít. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…