Feri měl rozpárané břicho, musel hned na sál

30.05.2022 14:10

Zdravotní prognóza exposlance TOP 09 Dominika Feriho, který se měl v sobotu pokusit o sebevraždu, je podle televize CNN Prima News a serveru Blesk dobrá. Blesk s odkazem na své zdroje uvádí, že měl mít bývalý politik, jenž je v současnosti trestně stíhaný kvůli obtěžování a znásilnění, „rozpárané břicho“ a musel podstoupit urychlený operační zákrok.

Feri měl rozpárané břicho, musel hned na sál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dominik Feri

Anketa

Jste pro razantní navýšení výdajů na obranu?

3%
95%
hlasovalo: 45150 lidí
Exposlanec Dominik Feri byl odvezen do nemocnice v sobotu v podvečer se zraněními, která byla podle mluvčí záchranářů Jany Poštové středně těžká. „Naše posádky zasahovaly u úrazu 25letého muže. Muž utrpěl středně těžká poranění a po celou dobu byl při vědomí. Po ošetření ho záchranáři převezli do nemocnice,“ řekla serveru Novinky.cz mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Server iDnes.cz později doplnil, že šlo v případě Feriho o sebepoškození a expolitika záchranáři našli v jeho bytě s pořezaným zápěstím a břichem.

Že se Feri pokusil o sebevraždu, nepřímo potvrzuje také sdělení policejního mluvčího Jana Rybanského. „Mohu potvrdit, že jsme po 17. hodině asistovali rychlé záchranné službě v bytě v Kubelíkově ulici, kde se podle prvotních informací muž pokusil o sebevraždu. Byl převezen k ošetření do nemocnice,“ uvedl podle Blesku policejní mluvčí a vyloučil cizí zavinění. Případem se mají zabývat kriminalisté.

Televize CNN Prima News společně se serverem Blesk tvrdí, že Feri musel po příjezdu do nemocnice podstoupit operaci. „Podle zdroje Blesku z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, kam Feriho odvezli, měl mít břicho dost rozpárané a musel na urychlený operační zákrok,“ uvádí server s tím, že má být zdravotní prognóza Feriho „dobrá“.

Dle tvrzení televize CNN Prima News je nyní někdejší politik hospitalizován ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. „V sobotu v podvečerních hodinách jsme přijali 25letého muže se středně těžkými zraněními. Více nejsme k jeho zdravotnímu stavu oprávněni říct,“ uvedla pro televizi mluvčí Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Tereza Romanová.

Kdo záchranáře na místo zavolal a kdo jim pomohl otevřít dveře Feriho bytu, stále není jasné. MF DNES s odkazem na informace od záchranářů uvedla, že volajícím nebyl pacient. Mluvčí pražských policistů Jan Rybanský následně odmítl, že by dveře bytu museli otevírat policisté. „Policie byla na místě jako asistence, kdy na základě oznámení na linku 112 byli vysláni záchranáři i policisté. Je to standardní postup, kdy například záchranáři chtějí naši asistenci, tak ji poskytneme. Z důvodu asistence při otevírání bytu to určitě nebylo,“ sdělil iDnes.cz.

Exposlanec Feri v současné době čelí trestnímu stíhání za sexuální obtěžování a znásilnění, přičemž před 9 dny státní zástupce zamítl stížnost, kterou Feri proti zahájení trestního stíhání podal.

U dívek, s nimiž se seznámil na sociálních sítích a poté je pozval do svého bytu nebo bytu svých přátel, se měl podle zveřejněných svědectví v Deníku N a A2larm dožadovat pohlavního styku, k němuž dívky nedaly souhlas.

V případě odsouzení hrozí exposlanci až 10 let vězení, protože je stíhán i pro trestný čin znásilnění spáchaný na dítěti, které dovršilo 17 let, uvedla v březnu policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…