Feri to umí, ale Babiš ne. „Otřesný!“ Vláda za tohle dala půl milionu. Jen se podívejte

29.01.2021 6:08

Úřad vlády si nově založil profil na populární sociální síti TikTok. V jeho prvním příspěvku jej krátce představili známí čeští influenceři Anna Šulcová a Jakub Gulab. K jeho sledování zve na svém twitteru i předseda vlády Andrej Babiš (ANO). Za propagaci na TikToku, YouTube a Instagramu zaplatil úřad půl milionu korun, píše iDNES.cz.

Feri to umí, ale Babiš ne. „Otřesný!“ Vláda za tohle dala půl milionu. Jen se podívejte
Foto: Repro ČT24
Popisek: Tisková konference TOP09

Anketa

Dostane se Robert Šlachta se svým hnutím Přísaha do Poslanecké sněmovny?

69%
31%
hlasovalo: 18486 lidí
„Ahoj, ráda bych vám ukázala prostory Strakovy akademie, ve které sídlí vláda České republiky v čele s předsedou vlády. V této části budovy, které se říká ‚u Masaryka‘, můžete vidět fotky všech českých premiérů společně se státními symboly. Zde procházíme částí k hlavnímu vchodu a koukejte na ten lustr!“ představuje na TikToku úřad influencerka Anna Šulcová. 

Po chvíli si slovo přebírá Gulab, který provádí sledující venkovní částí Strakovy akademie. „Tato část zatím není přístupná veřejnosti, ale po rekonstrukci určitě brzo bude. Tam, kam ukazuji, jsou okna pana premiéra,“ říká influencer a ukazuje směrem k akademii. 

 

@strakovka

Vítáme vás na oficiálním účtu Úřadu vlády České republiky ???? @annasulc & @jakubgulab vás provedou prostory Strakovy akademie, kde sídlí vláda ČR!

? Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

 

K propagaci profilu se připojil i sám premiér Andrej Babiš. „Strakovka je prý ode dneška i na TikToku, sice nevím, co to je, ale doma mi to občas ukazují děti. Sledujte,“ napsal ve svém tweetu.

 

 

TikTok má pro vládu smysl. „Najdou tam voliče,“ řekl serveru expert na sociální sítě Jonáš Čumrik. „Přijde mi zároveň otřesný, že k tomu využívají influencery. Být tam ano, ale takhle rozhodně ne,“ doplnil s tím, že prostředí TikToku se dá kreativně a funkčně využít s placenou reklamou v takovém objemu i bez influencerů. 

Úřad vlády uzavřel smlouvu, podle které bude propagace na TikToku, Instagramu a YouTube stát půl milionu korun. Kolik obsahu bude za tuto částku vypublikováno, ze smlouvy není jasné. Mělo by údajně jít o devět příspěvků.

Sociální síť TikTok mají v oblibě i politici. V posledním měsíci se na něj přidal opoziční poslanec Dominik Feri (TOP 09). V minulosti zde měl účet i šéf Pirátů Ivan Bartoš, který je později smazal. Nebo pražský primátor Zdeněk Hřib.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…