Fiala: Nesetkávám se s hrubými reakcemi na svou osobu. Mezi lidi jezdím

23.08.2022 9:24 | Ze sítí

Předseda ODS a premiér Petr Fiala oznámil, že je připraven sloužit českým občanům tak dlouho, jak dlouho budou o jeho služby stát. Prozatím se mu zdá, že lidé o jeho služby stojí. Ukázalo se to prý např. v Horažďovicích, kde se Fiala setkal s lidmi, kteří podporují politiku jeho vlády a rozumí tomu, co ministři pětikoalice dělají. Rozhovor s premiérem z cesty do Horažďovic přinesl Radek Bartoníček z Aktuálně.cz.

Fiala: Nesetkávám se s hrubými reakcemi na svou osobu. Mezi lidi jezdím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš v neděli 21. srpna napsal, že členové vlády nemají dost odvahy k tomu, aby vyrazili mezi lidi. Novinář Radek Bartoníček ze serveru Aktuálně.cz však Babiše vyvedl z omylu, když natočil rozhovor s premiérem Petrem Fialou ODS) na setkání s občany v Horažďovicích.

Andrej Babiš promluvil

Předseda vlády zdůraznil, že se při debatách s lidmi nesetkal s nějakým extrémně negativním názorem vůči své osobě. Zdůraznil přitom, že Česko objel v poslední době několikrát a osobně mluvil s mnoha a mnoha lidmi v různých regionech Česka. To, že koalice SPOLU vyhrála loňské volby do Sněmovny, bylo podle Fialy dáno právě i tím, že politici koalice vyrazili mezi lidi a nezdráhali se s nimi mluvit.

„Já se snažím být mezi lidmi, mluvit s lidmi a tady v Horažďovicích jsem se setkal se spoustou lidí, kteří reagovali velmi přátelsky a pozitivně. Pro mě je hezké, že se ke mně hlásí lidé, kteří mi chtějí vyjádřit podporu, to také není samozřejmé. A vyjádřit podporu naší politice a tomu, co děláme. Samozřejmě, že jsou i lidé, kteří s námi nesouhlasí, ale já musím říct, že se setkávám se slušnými a dobrými reakcemi. A pokud někdo nesouhlasí a dá to najevo tím, že mlčí, nebo řekne ‚já nesouhlasím s tím, co děláte‘, tak je to naprosto v pořádku,“ pravil Fiala.

Část lidí podle premiéra dnes opravdu pociťuje obavy z budoucnosti, a opozice v podobě ANO a SPD z pohledu premiéra tyto obavy ještě přiživuje, když rozeštvává společnost.

„Naším úkolem je říct lidem, a také to děláme: nebojte se, nenecháme nikoho padnout, bude to těžké, ale společně to zvládneme,“ konstatoval premiér.

Nakonec prohlásil, že politiku bere jako službu veřejnosti a prý bude ve prospěch občanů pracovat tak dlouho, jak dlouho si to lidé budou přát.

Na twitteru navíc Fiala prozradil, že v Horažďovicích byl v letech 1988 až 1989 na vojně.

„V Horažďovicích jsem byl v letech 1988-89 na vojně. Dnes jsem se sem vrátil, abych podpořil kandidáta koalice SPOLU  Karla Naxeru v senátní kampani a setkal se s občany na místní pouti,“ napsal premiér.

Petr Fiala promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…