Fiala volal po hlasování o důvěře vládě. Hamáček šel do protiútoku. A ránu schytala i Němcová

13.10.2020 22:05

Návrh ODS na vyvolání hlasování o nedůvěře vládě našel rychlou odezvu. Ministr vnitra Jan Hamáček si myslí, že opozice by měla nabídnout alternativu, a nikoliv opakovat obecné fráze, že to vláda dělá špatně. „Nenávistná opozice nesmírně bažící po moci touží prohloubit krizi pádem vlády,“ ozvalo se od Jiřího Ovčáčka. Mluvčí prezidenta poté vysvětlil, jak to bude s předáváním státních vyznamenání 28. října na Hradě.

Fiala volal po hlasování o důvěře vládě. Hamáček šel do protiútoku. A ránu schytala i Němcová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala na 29. kongresu ODS

Předseda ČSSD Jan Hamáček se na svém Twitteru opřel do návrhu Petra Fialy, že je třeba vyvolat hlasování o nedůvěře vládě. Opatření jsou podle ODS zjevně dělána bez relevantních dat, která opakovaně žádá. „Vláda ani včera nepředložila žádná data, která by zdůvodňovala, proč ke konkrétním krokům přistoupila. Premiér a vláda opakovaně lhali veřejnosti. Minulý týden jsme se ještě snažili věřit, že vláda rozhoduje podle predikcí, analýz a dat. Včerejšek nás definitivně přesvědčil, že tomu tak není,“ psalo se v tiskové zprávě občanských demokratů.

Anketa

Akceptujete nově vyhlášená vládní opatření?

80%
20%
hlasovalo: 24784 lidí

„Znovu prosíme všechny občany, aby se chovali odpovědně. Poslední vládní opatření jsme vzhledem k vážnosti situace nuceni respektovat, ale nemůžeme se za ně postavit. Zejména úplné uzavření základních škol považujeme za neodůvodněné. Velkým selháním je i to, že vláda nepředložila současně návrh okamžitých kompenzací pro lidi a firmy, které opatření vlády postihla. Restrikce bez kompenzací uvrhnou statisíce lidí do existenčních problémů. Kompenzace měly být už dávno připraveny. Když to vláda nedokáže, jsme připraveni jí v tom pomoci nebo to udělat za ni,“ dodalo předsednictvo ODS.

Ministr vnitra Jan Hamáček si myslí, že opozice má alternativu. „Očekával bych konkrétní výhrady k vládním krokům od stínového ministra zdravotnictví či vnitra, návrh jiného postupu. ODS umí jen obecné fráze ‚vláda to dělá špatně‘ v podání Petra Fialy, popřípadě nenávistné útoky v podání senátorky Mirky Němcové,“ popsal Hamáček.

 

 

Do Občanské demokratické strany se pustil i mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček. „V hodině těžké, kdy jen společně dokážeme projít temnou roklí, nenávistná opozice nesmírně bažící po moci touží prohloubit krizi pádem vlády,“ začal svůj příspěvek na Twitteru. Poté dodal, že koruna sobectví dopadla na hlavu těch, pro které osud republiky neznamená nic.

 

 

Jiří Ovčáček na Twitteru upozornil i na jinou věc. Podle něj se média za kritické situace snaží vyvolat ve společnosti nenávist. Narážel tím na interpretaci médií ohledně předávání státních vyznamenání dvacátého osmého října. Část médií psala, že prezident uspořádá na Hradě oslavu, zatímco pro zbytek občanů platí přísná restriktivní omezení v návaznosti na boj proti koronaviru. „Žádná oslava se 28. října 2020 na Hradě konat nebude. Plánuje se projev prezidenta republiky a předání státních vyznamenání ve Vladislavském sále. Tečka,“ uzavřel.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…