Fiala z Úsvitu čtenářům: Nechci vás strašit, ale toto nám hrozí kvůli hlouposti našich politiků

30.09.2014 21:59

Poslanec Úsvitu přímé demokracie Radim Fiala odpovídal na další várku čtenářských dotazů, které se nahromadily na jeho profilu na serveru ParlamentníListy.cz. Řeč byla o muslimech, Rusku, ale i pevnosti názorů. Ty má údajně hnutí Úsvit velmi pevné.

Fiala z Úsvitu čtenářům: Nechci vás strašit, ale toto nám hrozí kvůli hlouposti našich politiků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Radim Fiala

Čtenáře „Nikolase" zajímalo, na základě jakých indicií považuje Fiala radikální islamismus za aktuální hrozbu pro Českou republiku. Poslanec za hnutí Úsvit argumentoval statistikou z tisku, podle které na straně islámských radikálů v Iráku a Sýrii operuje něco mezi třemi až pěti tisíci občany evropských států. Kdyby tudíž došlo k vytvoření mocenské základny těchto radikálů na Středním východě, mohlo by se podle Fialy stát, že by dotyční přenesli své vojenské akce do Evropy. „Nechci vás strašit, ale bohužel je to realita, která nás čeká kvůli hlouposti evropských (tedy i českých) politiků,“ zdůraznil Fiala.

Plné znění otázek a odpovědí ZDE.

Další dotaz z oblasti islámu mířil na nošení šátků muslimských dívek v českých školách a názor ombudsmanky Anny Šabatové, která se ve sporu dvou bývalých studentek s ředitelkou pražské střední školy přiklonila na stranu muslimek a nošení šátků ve školách by povolila. Fiala čtenáři přiznal, že nezná podrobnosti případu, nicméně konstatoval, že školní řád platí pro všechny studenty. Jestli v něm skutečně stojí, aby žáci byli bez pokrývky hlavy, pak má pro něho věc jasné řešení.

Z problematiky islámu přešel Fiala plynule na téma Rusko a sestřelené malajsijské letadlo. Rusku jde podle něj vždy v první řadě o samotné Rusko. Kampaň plná výmyslů a nepodložených předpokladů, která bezprostředně po pádu malajsijského dopravního letadla nad východní Ukrajinou měla za cíl poškodit Rusko a proruské povstalce, je prý už za námi. V současné době údajně Ukrajina jedná s Malajsií o materiální náhradě za letadlo. O této skutečnosti ale zatím naše média prý neinformovala.

Došlo i na neměnnost postojů. Čtenářka Věra Votýpková nejprve pochválila Fialu za nespecifikovaný článek na ParlamentníchListech.cz, načež se ho následně otázala, zda bude i nadále zastávat stejné názory. „Určitě vnímáte, že nejenom názory moje, ale názory celého hnutí Úsvit přímé demokracie jsou velmi pevné,“ ujistil čtenářku Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…