Fialova pětikoalice zničí demokracii, předvídá Bašta

16.01.2022 8:04

Jeden ze slibů vládní pětikoalice říká, že zavede korespondenční hlasování. Podle někdejšího velvyslance v Rusku i na Ukrajině a dnešního poslance SPD Jaroslava Bašty to není nic jiného, než pokus o zničení demokracie.

Fialova pětikoalice zničí demokracii, předvídá Bašta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

Jaroslav Bašta má obavy, že sněmovní volby z podzimu 2021 by mohly být na dlouhou dobu posledními skutečně svobodnými a rovnými volbami. Pokud pětikoalice skutečně zavede korespondenční hlasování, podle Bašty bude konec svobodným volbám, protože bude možné říct, že pětikoalici z USA podpořilo na půl milionu krajanů a volební vítězství je doma. Pokud budou tyto hlasy počítat ti správní lidé.

„Zkušenosti ze zahraničí, z USA a Rakouska ukázaly, že ideálním nástrojem pro toto falšování jsou právě tzv. politické neziskovky. Jejich aktivisté pomáhali občanům v ghettech s vyplňováním volebních lístků, které pak  dublovali, případně je iniciativně vypisovali sami s pomocí údajů z databáze obyvatelstva. Občas došlo k chybě a počet volebních lístků výrazně převýšil počet voličů v daném okrsku. Účast politických neziskovek měla za následek vítězství progresivistických kandidátů v USA, v Rakousku a naposledy v Německu. Podaří-li se české vládě prosadit korespondenční hlasování krajanů, umím si představit, že prezidentského kandidáta generála Petra Pavla bude pro sichr volit půl milionu krajanů z USA. A kdo dokáže, že jich tam tolik nežije?“ zeptal se Bašta v textu pro První zprávy.

Lidé, kterým leží na srdci pokračování české demokracie, by podle Bašty měli říci jasné ne jak korespondenčnímu hlasování, tak hlasování po internetu, a měli by se postavit tomu, že budou české volby ovlivňovány ze zahraničí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…