Fico vyhrál, i když ho voliči podle novinářů „nevolili“. U Klause mají jasno

05.10.2023 20:15 | Monitoring

Výsledek slovenských voleb by měl být budíčkem i pro českou vládu, která stejně jako dosavadní slovenští vládcové bez mrknutí oka poslouchá na slovo zahraničí a věří, že se jí proto nemůže nic stát, píše ve své glose s názvem „Slovenské povzbuzení“ Jiří Weigl z Institutu Václava Klause.

Fico vyhrál, i když ho voliči podle novinářů „nevolili“. U Klause mají jasno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Weigl

„Progresivisté na Slovensku i u nás smutní – slovenští voliči jasně ukázali, že mají dost nátlaku, ohlupování, servility vůči Západu a neschopnosti, kterou dosavadní pokrokářský režim dlouhodobě a na jejich úkor předvádí. Jasně dali najevo, že už nepřipustí tahání z klobouku nových a nových nýmandů, vydávaných za spasitele,“ komentuje Weigl přesvědčivé vítězství, které svými hlasy dali lidé trojnásobnému premiérovi a matadorovi slovenské politiky Robertu Ficovi.

„Výsledek slovenských voleb by měl být budíčkem i pro českou vládu, která stejně jako dosavadní slovenští vládcové bez mrknutí oka poslouchá na slovo zahraničí a věří, že se jí proto nemůže nic stát,“ dodává ve svém komentáři s tím, že o tom svědčí arogance, s jakou si Fialova vláda dovolí současně se schválením rozpočtu na příští rok, jenž bude mít výrazný dopad na snížení příjmů a životní úrovně obyvatel, oznámí nákup nejmodernějších amerických stíhaček za stovky miliard.

Dalšími miliardami pomáhá cizím vlastníkům naší plynárenské infrastruktury, která v současných poměrech masivně prodělává, poslušně udělá cokoliv, čím by se mohla u mocných dnešního světa zavděčit. Jenom na vlastní občany nemyslí, a to se jí stejně jako slovenským progresivistům nevyplatí, pokračuje někdejší ředitel Kanceláře prezidenta republiky.

Dnešní západní politický mainstream, k němuž se tak nadšeně hlásí, totiž občanům podle něj nenabízí vůbec nic dobrého, pouze zbrojení, drahotu, zákazy a cenzuru. „Jak daleko jsme v této oblasti pokročili, jak už zase strach a double-think začal ovládat myšlení lidí, potvrdily ve slovenských volbách totálně zavádějící tzv. exit polly, které všechny předpověděly vítězství Progresivního Slovenska. Voliči už zase mají strach říci, jak volili. Bojí se následků, obávají se skandalizace a profesních postihů. Tak daleko jsme to v naší úžasné evropské liberální demokracii dotáhli,“ podotýká Weigl.

Závěrem přidává, že hysterie progresivistů nad výsledkem slovenských voleb ukazuje, že pokrokáři ještě nemají všechno pod úplnou kontrolou, že ještě mohou prohrát, a jsou si toho vědomi. „Nejsou však ochotni připustit, že je jejich politika špatná. Za porážky prý mohou jenom ruské dezinformace a ty je třeba potlačit. Máme se na co těšit,“ zakončuje Jiří Weigl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …