Filip: Byl jsem přesvědčen, že lidé už ty politické strany podnikatelského typu prohlédli, mýlil jsem se

08.10.2014 10:27

Předseda KSČM Vojtěch Filip před rokem nevěřil, že národ bude volit miliardáře v čele hnutí ANO. V tom se ale spletl, což přiznal v rozhovoru pro dnešní Blesk. Přesto veřejnost varuje: „Víte, ty oligarchické struktury, které zastřešuje toto hnutí, tak ty mají své ekonomické zájmy…“

Filip: Byl jsem přesvědčen, že lidé už ty politické strany podnikatelského typu prohlédli, mýlil jsem se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip, předseda KSČM

To, že hnutí ANO miliardáře Andreje Babiše získá takovou podporu voličů, předseda KSČM Vojtěch Filip nepředpokládal. „Mýlit se je lidské a já jsem se zmýlil, to musím uznat. Byl jsem přesvědčen, že lidé už ty politické strany podnikatelského typu prohlédli, ale ukázalo se, že ne,“ přiznal Filip.

V rozhovoru pro nejčtenější deník dal najevo, že s hnutím ANO ve vedení státu to nemusí být v budoucnu pro občany dobré. „Víte, ty oligarchické struktury, které zastřešuje toto hnutí, tak ty mají své ekonomické zájmy. A ty ekonomické zájmy toho hnutí se do budoucna nebudou krýt se zájmy občanů České republiky,“ dodal.

O jedničce pražské kandidátky rozhodl krajský výbor Praha

Předseda komunistů by považoval za úspěch ve volbách, kdyby se jim podařilo získat více mandátů v komunálních volbách, než měli doposud. Což prý obnáší zhruba čtyři tisíce. V Blesku pohovořil i o tom, proč by občané měli volit právě je. „Protože KSČM má program, který je reálný a realistický. Nikdy jsme se nedopustili žádných populistických výzev. Naši kandidáti nejsou spojeni s žádnými kauzami, které provázejí českou politickou scénu zejména v těch středních a nejvyšších patrech,“ vysvětlil Vojtěch Filip. To, že kandidátkou na pražskou primátorku se stala Marta Semelová, nekomentoval. Uvedl pouze, že „je to věcí krajského výboru Praha, který o tom rozhodoval v demokratických volbách“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…