Filip se „cuká”, Babiš půjde za Piráty či lidovci

17.06.2020 8:04

Rozpočet. Právě kvůli němu ANO narazilo u komunistů a je nuceno hledat podporu jinde. Jak píší Novinky.cz, nabízí se Piráti a lidovci.

Filip se „cuká”, Babiš půjde za Piráty či lidovci
Foto: Facebook A. Babiše
Popisek: Andrej Babiš.

Babišovci chtějí ve sněmovně prosadit rozpočet se schodkem 500 miliard. To se však nelíbí komunistům, kteří požadují schodek nižší. Chtějí, aby vláda revidovala výdaje na obranu a zároveň také konkretizovala investice. Ve hře jsou tak i Piráti nebo lidovci – obě dvě strany však licitují o vlastních podmínkách. Piráti mimo jiné požadují přímou podporu pro DPP a DPČ, lidovci zase chtějí podporu rodinám. 

Ministryně financí Alena Schillerová má nyní týden na vyjednávání. Příští týden v úterý je totiž naplánovaná mimořádná schůze poslanecké sněmovny, na níž bude jediným bodem právě rozpočet.  „Jednání s vládou už probíhají. Máme zcela jiný názor na řešení kompenzace obcí, než má KSČM. Chceme, aby to dostaly všechny obce, zatímco oni jen obce do 3000 obyvatel, ve kterých mají komunisti nejvíce svých zástupců,“ řekl k tomu mimo jiné Mikuláš Ferjenčík (Piráti). A prosazuje ještě kompenzace pro DPP a DPČ, s čímž premiér Andrej Babiš (ANO) nemá problém.

Ministři ČSSD podle Novinek zatím nechtějí vyjednávání podpory pro nový schodek rozpočtu komentovat. Podle zdrojů redakce jim však ministryně Schillerová na vládě v minulosti tvrdila, že podporu pro půlbilionový deficit vyjednanou má.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …