Firmu vedou ODSáci, přesto prý dala peníze Zemanovi

27.03.2013 14:21

Poslední tři dny zbývají prezidentským kandidátům k odevzdání svého účetnictví mandátovému a imunitnímu výboru sněmovny. Nyní překvapil půlmilionový příspěvek pro Miloše Zemana, který zaslala třinecká firma Pro North Czech. V jejím vedení totiž převažují členové ODS. Informují o tom Lidovky.cz.

Firmu vedou ODSáci, přesto prý dala peníze Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Konkrétně jde o Tadeáše Cichyho a Marka Kufu, kteří působí v zastupitelstvu Českého Těšína. Oba na celé věci nespatřují nic zvláštního, protože zbývající člen představenstva firmy Czeslaw Kura spolupracuje s Romanem Wróbelem, který má úzký vztah k prezidentu Zemanovi.

Zemanova kampaň stála 30 milionů

„Prostřednictvím naší společnosti spolupracujeme už dlouhodobě s panem Romanem Wróbelem, což byla jednička za stranu zemanovců v kraji. A jelikož jeho vztahy s panem prezidentem jsou nadstandardní, tak nás požádal, abychom mu s financováním pomohli,“ řekl Lidovkám.cz. Wróbel získal v loňských volbách nejvíce preferenčních hlasů ze všech kandidátů SPOZ.

Zemanova kampaň podle jeho kancléře Vratislava Mynáře stála okolo třiceti milionů. Z této částky je zatím na účtu dvacet tři milionů.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…