Fischer u Tachecí: S komunisty nejednám. Tečka

27.02.2012 18:19

Jan Fischer, který bude kandidovat na prezidenta ČR, odpovídal na dotazy Barbory Tachecí v rozhovoru na Prima Family. Kritikům vzkázal, že jeho členství v KSČ je věcí jen jeho svědomí.

Fischer u Tachecí: S komunisty nejednám. Tečka
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jan Fischer

Jan Fischer o týdnu neklidu, který pořádají studenti a protestují tím proti reformě vysokých škol jak ji předkládá ministr školství Josef Dobeš, řekl, že jej chápe.  „Studenti a akademičtí pracovníci jsou velmi citliví, když se mění jejich pravomoci,“ zdůraznil Fischer. „Další věc je školné. Já s ním nemám problém, ale je třeba to velmi pečlivě promýšlet,“ řekl expremiér a kandidát na prezidenta Fischer.

„Každý veřejný činitel by si měl dát pozor, aby nevstupoval do práce státních zástupců,“ řekl pak k situaci na pražském vrchním zastupitelství Jan Fischer. „Ta situace už došla velmi daleko. Je na úsudku pana premiéra. Já sám bych o tom velmi intenzivně uvažoval,“ řekl pak k pozici ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, zda by jej jako premiér odvolal.



O euru

„Tento projekt nemůže fungovat bez společné měnové a rozpočtové unie. Fiskální dohodu bych podepsal,“ řekl Fischer s tím, že nesouhlas Václava Klause je jeho dlouhodobý názor, ale podle něj je třeba, aby česká zahraniční politika byla více jednotná.



S komunisty nejednám

Fischer připustil, že jej již oslovily různé politické strany, aby jej v přímé volbě zaštítily, ale rád by kandidoval jako nezávislý kandidát. Je připraven jen na případnou podporu od politických stran.  „Nejednal jsem s komunistickou stranou,“ řekl na naléhání moderátorky Tachecí. Na své členství v KSČ není pyšný. „Je to otázka mého svědomí,“ vzkázal všem kritikům, že byl v komunistické straně.

Kolik bude mít Fischer na prezidentskou kampaň, ještě neví. „Zatím se nebavíme, jak bude kampaň vypadat. Přál bych si, aby byla korektní. Já tam dám nějaké osobní peníze. Miliony to nebudou, ty já nemám,“ řekl nakonec Fischer.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…