Foldyna, Sobotka a další. Senátor Veleba se rozepsal o „zrádcích“ prezidenta Zemana

12.12.2015 10:58

Z PROFILŮ Senátor Veleba odpověděl na další várku dotazů čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Týkaly se útoku na prezidenta Miloše Zemana. Člen horní komory přidal i výčet zrádců. Je mezi nimi např. i poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD), který patří mezi stoupence současné hlavy státu. Člen horní komory parlamentu nijak nešetřil ani německou kancléřku Angelu Merkelovou a celou EU.

Foldyna, Sobotka a další. Senátor Veleba se rozepsal o „zrádcích“ prezidenta Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

Čtenář Jiří L.  se rozzlobil nad tím, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) údajně poklonkuje Berlínu a ještě se dopouští útoků na prezidenta Zemana, což je podle pana Jiřího nepřijatelné.

„Víte, Sobotka má několik přízvisek, jedna z nich je ‚teflonová pánev‘, což znamená, že se nepřipálí, čili nespálí a bude dělat vždy to, co neohrozí jeho pozici. Přeloženo do češtiny – bude poslouchat a nikdy nepůjde takzvaně natvrdo. V tom máte s cestou k Merkelové, která byla právě za rozvracení Evropy oceněna, pravdu,“ napsal Veleba panu Jiřímu.

A tím ani zdaleka neskončil. Na Albertově v loňském roce létala na prezidenta vajíčka. Letos se na tomtéž místě prezident dočkal vřelého přijetí, ale jeho odpůrci využili fakt, že vedle hlavy státu stál Martin Konvička. To původně premiéru Sobotkovi nevadilo, ale později se vůči prezidentovi ostře vymezil. Veleba je přesvědčen, že se tak stalo na doporučení jeho poradců, jejiž jména jsou známá, prý se o nich nesmí veřejně psát.

„Podle mě to je součást širokého plánu útoků na pana prezidenta, jehož součástkou se propůjčil premiér být. Následoval předevčírem útok Majsnera s jeho peticí v Senátu za podpory STAN a dalších, který skončil naprostým fiaskem. Každé zlo je ale k něčemu dobré – pan Sobotka se totálně odkopal a s ním další hrdina, Foldyna, který má od Sobotky slíbeno, ani Zdeněk Škromach nebyl pevný. A kdo jednou zradil (viz prezidentská volba tři volební období zpátky, Sobotka, Špidla a spol.), udělá to i podruhé. A abych to uzavřel, tak to utržené ucho budou příští volby, jež nastaví premiérovi a straně, kterou vede, zrcadlo. O tom jsem přesvědčen,“ pokračuje člen horní komory parlamentu.

Ke slovu přijdou i další voliči, např. v Německu. Ti podle Veleby zúčtují s dnes nejmocnější dámou Merkelovou, která je podle politika řízena a plní zadané úkoly, když vítá uprchlíky.

Nakonec se senátor vyjádřil i ke katastrofickým dopadům protiruských sankcí a odvetných opatření namířených i na české producenty mléka. Ti díky přebytku mléka na trhu přicházejí o miliardy. „Mohu vám dát číslo, o kolik tržeb za mléko přijdou letos zemědělci díky prudkému snížení výkupní ceny, kde je hlavním důvodem přebytek na trhu díky zastavení exportu mléčných výrobků do Ruska. Odhaduji, že to budou cca 3 miliardy korun! Nikdo o tom nemluví, nikoho to nezajímá, jenom sankce a sankce a radost, že má ruská ekonomika potíže, přičemž o dopadech pro nás se mlčí. ‚Vítězné‘ sankce, kde EU jenom splnila přání Washingtonu, pokládám za zdařilý příklad vítězství Pyrhova,“ udeřil senátor.

Evropa přitom posloužila Spojeným státům bez toho, aby si připravila cestu na náhradní trhy. A tak se podle Veleby chovají jen diletanti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…