Foldyna s tím praštil! ČSSD má od zítra o poslance míň

24.02.2020 14:56

Výrazná tvář ČSSD poslanec Jaroslav Foldyna ve straně po třiceti letech končí. Informovala o tom ČT24. ČSSD se dle jeho vyjádření spojuje s lidmi, jež chtějí nahradit demokracii vládou nevolených elit.

Foldyna s tím praštil! ČSSD má od zítra o poslance míň
Foto: Vít Hassan
Popisek: Místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna.

Anketa

Pro koho byste hlasovali, kdybyste byli Američané?

hlasovalo: 7557 lidí

Poslanec Jaroslav Foldyna se definitivně rozešel s ČSSD. Ze strany, v které byl členem od roku 1989, odejde formálně zítra, v úterý, uvedla Česká televize. Foldynovi se nelíbí stav strany. O jeho vyloučení mělo předsednictvo ČSSD jednat v pátek. „ČSSD se ze strany, která usilovala o svobodu a demokracii stala stranou, která se spojuje se skupinou lidí, jež chce nahradit demokracii, tedy vládou nikým nevolených 'elit',“ uvedl ve svém vyjádření.

Celá zpráva ZDE:

Jaroslav Foldyna byl v poslední době terčem kritiky od svých spolustraníků hlavně kvůli slovům o řediteli neziskové organizace Člověka v tísni Šimona Pánka, jenž měl dle Foldyny vyhrožovat poslancům před hlasováním o novém ombudsmanovi, kterým se nakonec stal Stanislav Křeček. „Například ministr zahraničí a místopředseda ČSSD Tomáš Petříček uvedl, že Foldyna vyjadřuje názory, které neodráží postoje vedení ČSSD a hodnoty strany,“ uvedla ČT24.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…