Foldyna ukázal na konkrétní spoluviníky teroristických útoků v Paříži

14.11.2015 15:44

Poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD) se stejně jak mnoho jeho kolegů vyjádřil na svém Facebooku k teroristickým útokům v Paříži. Podle něj za současnou situaci nesou odpovědnost všichni, kteří se podíleli na vměšování se do života v arabském regionu.

Foldyna ukázal na konkrétní spoluviníky teroristických útoků v Paříži
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Jaroslav Foldyna na mítinku v Lounech

„V tomto hořkém okamžiku pro francouzský národ vyjadřuji upřímnou soustrast všem pozůstalým, ale i všem občanům Francie. Je to bezprecedentní ohavný čin, který nemá žádné ospravedlnění,“ napsal Foldyna stejně jako mnoho jeho politických kolegů, ať už z levého či pravého politického křídla.

Zároveň se ale sociálnědemokratický poslanec vyjádřil  k tomu, kdo je za situaci zodpovědný. „Nesou za něj však politickou spoluodpovědnost ti politici, kteří se spolupodíleli na destabilizaci Iráku, Libye, Sýrie. Ti, kteří politicky, ale i vojensky podporovali a podporují vměšování se do života v arabském regionu,“ napsal dále s tím, že podle něj neexistují umírnění islamisté, kteří dostávají zbraně a podporu od USA a ostatních zemí tzv. demokratického světa.

Podle Foldyny jsou to teroristé, a tak je třeba je společně zničit. „Je nutné je společně zlikvidovat. Geopolitické hry, kterých jsme dnes svědky, jsou nebezpečným ohrožením lidstva,“ napsal a dodal, že jsou podle něj v pozadí mocenské zájmy a zájmy nadnárodních finančních monopolů. „Ti z utrpení lidí jen bohatnou...“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…