Fotbalovou Slavii koupili Číňané

04.09.2015 13:00

Fotbalový klub Slávia Praha dnes koupila čínská společnost CEFC China Energy Company Limited. Bude mít 60% podíl, zbytek vlastní Jiří Šimáně, miliardář a spolumajitel společnosti Travel Service. Informuje server Neovlivni.cz

Fotbalovou Slavii koupili Číňané
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka zavítal do sportovního klubu Slavie. Návštěva se nesla v přátelském duchu

Informaci o změně majitele potvrdil bývalý ministr obrany Jaroslav Tvrdík, který v současnosti pracuje jako prezident Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce.

CEFC Slavii koupila od bývalého ministra dopravy za ODS Aleše Řebíčka, kterému se nepodařilo postavit klub na nohy; ba nopak, dostal jej svým počínáním až na pokraj insolvence.

Zajímavostí je, že CEFC v současnosti vlastní i podíl ve finanční skupině J&T Finance Group, která ovládá největšího soka Slávie. Nikoho jiného než pražskou Spartu. Manažeru Sparty Danieli Křetínskému se ale nepodařilo přesvědčit čínské investory, aby podpořili jeho klub. Číňané se chtějí skrze fotbal lépe usadit na evropském trhu.

Prezident Zeman byl v době uveřejnění zprávy na státní návštěvě Číny, kam jej doprovázeli například šéf Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta nebo v současnosti pravděpodobně nejznámější Čech v Číně, fotbalista Pavel Nedvěd. Ten by údajně mohl otevřít v Šanghaji fotbalovou školu.

Společnost CEFC se zároveň vyjádřila, že chce být partnerem i české fotbalové reprezentace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…