Fragmenty: Když Svobodní nebudou vidět, nemají šanci

28.10.2013 20:30

Svobodní vznikli již v době, kdy tehdejší Topolánkova ODS stála „široce rozkročena“ směrem do politického středu a havlismu. Od té doby uplynulo ve Vltavě hodně vody, mnoho pravicových voličů však o nich stále neví. Petr Mach přesvědčuje přesvědčené a úzký okruh studentů ekonomie. Bez vyjití do ulic se ale politika dělat nedá.

Fragmenty: Když Svobodní nebudou vidět, nemají šanci
Foto: Daniela Černá
Popisek: Petr Mach

„Pravici nikdy nebudou volit levičáci. Pravicově smýšlející lidé jsou zde ale stále, znám mnoho z nich. Musejí ale vědět, že tu je Petr Mach a co jim nabízí. Bohužel ho stále až na jeho přátele a studenty neznají a nyní byly již třetí volby od vzniku jeho  strany! V tom je kámen úrazu. Nad tím by se měl vážně zamyslet a změnit strategii směrem k voličům!“ píše se v komentáři revue Frangmenty v odpovědi na článek národohospodáře Pavla Kohouta Svobodní - jak to dělat lépe".

„Pan Kohout má pravdu, že právě současné nespokojenosti s Nečasovou  vládou mohl Mach nádherně využít. Sládkovi kdysi stačilo nespokojencům hlásat, že spláchne tehdejší vládu do Vltavy a davy bouřily jásotem. Nyní jsou občané nespokojeni mnohem více. Petr Mach se ale  zděsil a řekl mi, že on tak hovořit nemůže, že je jiná doba. Přesto jsem přesvědčena, že by stačilo naprosto s úsměvem a noblesně naznačit, že zprovozní Daliborku pro bývalé vládní politiky a měl volby v hrsti. To ale on i jeho poradci s odporem odmítali,“ pokračuje komentář.

Svobodní musí jednat jako politici, musí vejít mezi národ a stát se jeho mluvčími. Jako most k národu lze použít jméno a odkaz bývalého prezidenta republiky Václava Klause, domnívá se autorka komentáře. „Nezapomínejme, že i přes mediální štvanici socialistů má stále Václav Klaus velkou oblibu a kdyby získal pan Mach jen desetinu obliby profesora Klause, tak je nyní v parlamentu,“ píšev závěru. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…