Francouzská média pomohou redakci týdeníku Charlie Hebdo

08.01.2015 6:30

Velké francouzské mediální domy se rozhodly poskytnout satirickému týdeníku Charlie Hebdo pomoc, aby mohl po středečním krvavém teroristickém útoku dál vycházet. Redakci časopisu zdecimovala brutální akce teroristů, po níž zůstalo dvanáct mrtvých včetně osmi kmenových redaktorů.

Francouzská média pomohou redakci týdeníku Charlie Hebdo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Spontánní projev uctění památky obětí teroristického útoku na satirický magazín Charlie Hebdo před francouzským velvyslanectvím v Praze

Pomoc týdeníku dnes nabídla rozhlasová stanice Radio France, francouzská státní televize a list Le Monde. Redakci Charlie Hebdo nabídly personál i technické vybavení a zároveň vyzvaly další média, aby se k solidární akci připojila.

Podle svědků atentátníci po útoku vykřikovali "Zabili jsme Charlie Hebdo, pomstili jsme proroka". Útočníci zahájili palbu během redakční porady, mezi mrtvými je několik elitních francouzských kreslířů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…