Franz nepůsobí přesvědčivě, kritizovalo se v ČT. Prezidentem prý nebude

03.12.2012 23:00

Podle zástupce šéfredaktora deníku MF Dnes Jiřího Kubíka je Vladimír Franz jako kandidát na prezidenta nepřesvědčivý. Navíc si myslí, že je zcela nepředstavitelné, že by se vůbec stal prezidentem.

Franz nepůsobí přesvědčivě, kritizovalo se v ČT. Prezidentem prý nebude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Franz nasbíral 88388 podpisů pod svou prezidentskou kandidaturu

„Nepůsobí příliš přesvědčivě,“ řekl v Událostech, komentářích na adresu Vladimíra Franze novinář Jiří Kubík. Sice Franz sám říká, že kandidaturu nebere jako recesi, podle Kubíka to tak ale často berou lidé, kteří tvrdí, že ho budou volit.

Podle novinářky Dany Schmidt není Franzova nestrannost absolutním plusem, jak se prý sám tváří. Není sice navázán na politické struktury, nemá ovšem tolik zkušeností.

„Představa, že by se Vladimír Franz stal prezidentem, je natolik nepředstavitelná, že není třeba to dále rozvíjet,“ prohlásil ostře Kubík. Podle něj je dobře, že do voleb vstoupil – může apelovat na voliče, kteří jsou znechuceni z politiků. „Ale myslím, že je to příliš málo, aby uspěl,“ dodal.

„Já myslím, že je pan Franz v mnoha věcech nečitelný,“ přisadil si novinář. „My vlastně vůbec nevíme, kdo by rozhodoval,“ komentoval jeho výroky, v nichž zdůrazňoval, že nemusí být expert na všechno, ale musí se hlavně obklopit kvalitními poradci.

„Ta jeho politická argumentace je nepřesvědčivá,“ potvrdil Kubíkova slova i politolog Lukáš Jelínek. Franz má prý sice hezké úmysly, ale převedené v praxi nejsou až tak výjimečné. „Kdyby neměl tu vizáž, tak by na tom byl v průzkumech mnohem hůř,“ dodal Kubík.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fico málem zemřel kvůli Ukrajině. Bulharský prezident zasáhl

13:25 Fico málem zemřel kvůli Ukrajině. Bulharský prezident zasáhl

Bulharský prezident Rumen Radev označil vítězství Ukrajiny nad Ruskem za „nemožné“ a připomínal, že …