Gajdůšková: Konečná verze koaliční smlouvy by měla být do 14 dnů

26.11.2013 12:19

Konečná podoba koaliční smlouvy mezi sociální demokracií, hnutím ANO a lidovci by měla být hotová do dvou týdnů. ČTK to dnes řekla místopředsedkyně ČSSD a členka jejího vyjednávacího týmu Alena Gajdůšková. Zatím na návrhu koaliční dohody pracují odborníci sociální demokracie, kteří jej do konce týdne předloží vyjednavačům strany. Od příštího týdne ho budou připomínkovat zástupci ANO a KDU-ČSL.

Gajdůšková: Konečná verze koaliční smlouvy by měla být do 14 dnů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Gajdůšková

"Ten horizont je zhruba 14 dní, kdy bychom se měli propracovat k textu koaliční dohody," uvedla Gajdůšková k představám své strany. "Toto je náš předpoklad, ale jak se říká 'šedivá teorie, zelený strom života'," připustila zároveň možné zdržení při dolaďování textu s budoucími koaličními partnery.

V těchto dnech na návrhu dohody pracuje tým uvnitř sociální demokracie. "Máme na to odborníky, odborníci předloží, my politicky připomínkujeme, respektive dostali politické zadání a musí zapracovat samozřejmě všechno to, co vyplynulo z těch společných jednání," uvedla také Gajdůšková, která předpokládá, že do konce týdne bude mít na stole první "nástřel".

Po víkendu pak mají návrh dohody dostat představitelé ANO a lidovců, aby se k němu vyjádřili. Šéf lidovců Pavel Bělobrádek dnes ČTK řekl, že bude prosazovat, aby konečná verze koaliční smlouvy byla poměrně jednoznačná. "Chceme, aby koaliční smlouva byla poměrně podrobná. Myslím, že to nebude úplně jednoduché. Zatím se jedná o procedurální stránce, programová se bude teprve řešit," uvedl Bělobrádek.

O tom, že dohoda bude mít dvě části - programovou a procedurální - hovořil v pondělí předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Strany se podle něj dohodly, že programovou část zveřejní jako celek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…