Gazdík: Děsím se, co se ještě dozvím o té sektě jménem VV

06.03.2012 13:27

Probíhající hlavní líčení v kauze údajného uplácení poslanců Věcí veřejných může být posledním hřebíčkem do rakve politických ambicí nejmenší vládní strany. Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík jí však ještě jednu šanci dává. Pokud se její členové vzepřou a budou chtít ukázat, že nejsou sektou, ale politickou stranou.

Gazdík: Děsím se, co se ještě dozvím o té sektě jménem VV
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

V koalici dlouhodobě skřípají vztahy mezi TOP 09 a Věcmi veřejnými. Po prvním dnu hlavního líčení v kauze údajného uplácení poslanců Věcí veřejných se v nočních Událostech, komentářích ČT4 prohlásil poslanec TOP 09 Jan Farský, že se odhalují další věci, o nichž se v souvislosti s Věcmi veřejnými mluvilo již delší dobu.

Z jeho vystoupení bylo znát, že věří té verzi o poměrech VV, která hovoří o pražských kmotrech spojených s ODS jako spoluzakladatelích strany, jež podle Škárky vložili do stranické kasy 200 milionů korun s cílem vydělat další peníze. O koaličním partnerovi TOP 09 se vyjadřoval s viditelným despektem.

O fungování VV se dozvíme ještě ledacos negativního

Ani předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík si o Věcech veřejných přílišné iluze nedělá. „Mám neblahé tušení, že se o fungování této strany dozvíme ještě mnohé negativní. A mám strach, že po skončení soudu bude znechucení politikou ještě větší než dosud a možnost zlepšení politické kultury se znovu odsune někam do budoucna,“ prohlásil Gazdík pro ParlamentníListy.cz.

Přiznává, že signály o tom, jak to ve VV funguje, má TOP 09 a STAN již delší čas, ale pořád to berou jako vnitřní věc Věcí veřejných. Na rozdíl od těch, kdo tvrdí, že probíhající hlavní líčení se šéfem poslanců VV Vítem Bártou jako obžalovaným z uplácení, bude konečnou pro tuto stranu, jí Gazdík ještě malou šanci dává.

Soud bude pro VV pozitivem, když se vzepřou tomu, že jsou sekta

Bude ale záležet, jak se k tomu, co během hlavního líčení zazní, postaví členové VV a jestli zafungují vnitřní mechanismy strany. „Důležité bude, jestli si členové Věcí veřejných řeknou, že už nadále nechtějí, aby to na ně házelo takové světlo. Zda se vzepřou tomu, že nejsou žádná sekta, ale politická strana. Pak by tento soud mohl pro Věci veřejné přinést i pozitiva,“ domnívá se šéf poslanců TOP 09 Petr Gazdík.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …