Gazdík na Bontonu: Peake se zbláznila!

09.12.2012 20:31

Nedělním hostem Rádia Bonton byl předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík, jenž se vrátil ze služební cesty po Singapuru. Kromě povídání o jeho cestě padla řeč i na šéfku strany LIDEM Karolínu Peake, která chce obsadit post ministryně obrany. Gazdík její kroky příliš nechápe. Dokonce usoudil, že se předsedkyně nejmenší vládní strany zbláznila.

Gazdík na Bontonu: Peake se zbláznila!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Podle Petra Gazdíka je poprask kolem Karolíny Peake z LIDEM věcí jeho koaličních partnerů. Změny ale nepovažuje za příliš šťastné. Byť může Peake překvapit, Gazdík nechápe, proč chce dělat ministryni obrany. „Jak si Karolíny Peake vážím a mám ji lidsky rád, tak se zbláznila,“ řekl s tím, že její plán nepovažuje za dobrý cíl. Mohla spíše pokračovat v boji proti korupci.

Host Rádia Bonton Gazdík se zmínil i o spolupráci Starostů a nezávislých s TOP 09 po novém roce. Již 31. prosince jim totiž končí společná smlouva. Pro starosty je jednoznačné, že sice je Gazík předsedou jejich hnutí, nicméně kandidoval na kandidátce TOP 09. „Do konce volebního období budu loajálním poslancem TOP 09,“ dodal s tím, že spolupráce po novém roce bude pokračovat.

Ve Zlínském kraji Gazdík v podzimních volbách kandidoval na hejtmana kraje. Ve finále se mu to příliš nepovedlo a úspěch slavil například Jiří Čunek či Tomio Okamura. Podle Gazdíka se nedá mluvit o neúspěchu. Více než deset procent hlasů je podle Gazdíka dostačující. „Jsem představitelem nepopulárních úsporných opatření. Bohužel lidé hází politiky do jednoho pytle,“ řekl s tím, že ho poškozuje to, když má jeho koaliční partner nějaký skandál.

Co se týká Tomia Okamury, který se dostal do Senátu, vysvětluje si poslanec jeho úspěch tím, že je velmi pracovitý. „Jak jeho orientální předci velí,“ řekl poslanec starostů v podvečer na Bontonu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…