Gazdík o odvolání Peake: Byl Nečas vůbec příčetný?

20.12.2012 15:16

Náhlé odvolání vicepremiérky Karolíny Peake z funkce ministryně obrany překvapilo koaliční partnery. Petr Gazdík, šéf poslaneckého klubu TOP 09 STAN, si dokonce položil otázku, zda byl premiér Petr Nečas příčetný, a to v okamžiku jejího jmenování i odvolání.

Gazdík o odvolání Peake: Byl Nečas vůbec příčetný?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

"Jen si kladu otázku, jestli pan premiér byl nepříčetný, když Karolínu Peake navrhoval ke jmenování, nebo jestli je nepříčetný teď, když ji navrhuje odvolat. V obou dvou případech příčetný být nemohl,“ prohlásil Gazdík pro server Novinky.cz

Zaskočen je i poslanec a člen výboru pro obranu Jan Pajer (ODS). Podle jeho názoru si Peake pod sebou podřízla větev v okamžiku, kdy se rozhodla odvolat prvního náměstka, generála Vlastimila Picka. "Jsem překvapen," přiznal pro Českou televizi.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…