Gazdík s Němcovou se v ČT rozjeli: Na Hradě pravda nevítězí. Ovčáček lže. To když zemřel Havel...

24.10.2016 22:42

Někdejší předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová (ODS), současný místopředseda sněmovny Petr Gazdík (STAN) a šéf poslaneckého klubu komunistů Pavel Kováčik se v pondělních Událostech, komentářích hádali, zda je správné dorazit 28. října na Hrad na oslavu státního svátku. Poslankyně Miroslava Němcová vyzvala politiky k tomu, aby se vzepřeli hradní ostudě a uspořádali podobnou akci, jako když zemřel Václav Havel.

Gazdík s Němcovou se v ČT rozjeli: Na Hradě pravda nevítězí. Ovčáček lže. To když zemřel Havel...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Pražském hradě proběhla inaugurace nového prezidenta Miloše Zemana

„Proč pořádáte ‚truc akci‘ na Staroměstském náměstí,“ ptal se hned v úvodu moderátor ČT Daniel Takáč.

„To není žádná truc akce. To je důstojné uctění 28. října. Já jako státní činitel ctím státní svátek. Já jsem celé roky chodil na Hrad, i když se tu děly různé věci, ale v momentě, kdy se tu o udělení a později neudělení státního vyznamenání rozhoduje podle toho, co dělají nebo nedělají naši příbuzní, tak to se může dít v Severní Koreji, ale v této zemi je to za hranou,“ rozčílil se Gazdík ve vysílání.

Miroslava Němcová si ještě přisadila. „Jestliže se tu šíří ostuda z Pražského hradu, je tu namístě svolat krátké zasedání sněmovny, jako jsme to udělali, když Václav Havel zemřel. Tehdy jsme se také sešli na půl hodiny a připomněli si jeho odkaz,“ popsala situaci dáma. Je tedy možné, že sněmovna pana Bradyho přijme, případně mu udělí pamětní list.

Kováčik stál evidentně názorově na zcela opačné straně. „Mně to všechno tak trochu zavání. Zavání mi to začátkem ostré prezidentské kampaně, která ostatně běží od okamžiku zvolení Miloše Zemana prezidentem. Já tvrdím, že tento svátek je nejvýznamnějším svátkem, který zde máme, a jsme povinni ho uctít,“ podal pohled z druhé strany Kováčik.  

Pak si vzal znovu slovo Gazdík a tvrdě zaútočil na prezidenta Zemana a spol. „Na Hradě pravda nevítězí. Pan Ovčáček nám opakovaně lže. Nedávno nám tvrdil, že za zpoždění českého letounu mohlo počasí, pak tvrdil, že za to mohli dispečeři, a ani jedno z toho nebyla pravda. Pan prezident by měl zvážit, jak se chová jeho okolí, protože to nepoškozuje jen jeho, ale celý prezidentský úřad,“ udeřil Gazdík. „Přijďte ukázat, že vám není jedno, co se v této zemi děje,“ žádal Gazdík diváky, aby přišli oslavit státní svátek na Staroměstském náměstí.

Němcová dodala, že prezidenta Zemana zřejmě baví drásat společnost. Vždyť už se tři roky před každým státním svátkem zjeví nějaká kauza. Jednou prezident uděluje státní vyznamenání muži v teplácích, podruhé nepozve všechny rektory a tak podobně. Podle dámy je třeba dát jasně najevo, že počínání Miloše Zemana v případu pana Bradyho je už hodně daleko, a nemůžeme se tvářit, že o nic nejde. Nelze uznat, že je přece na každém šprochu pravdy trochu, že stejně nevíme, jak to bylo a tak podobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…