Gazdík v rádiu vychvaloval Kalouska: Skvělá protiváha Zemanovi

20.08.2013 19:59

Ministr vnitra Martin Pecina tvrdil, že TOP 09 a STAN nakonec uhnou a nebudou hlasovat pro rozpuštění Poslanecké sněmovny. Po hlasování se za to omluvil, což Petr Gazdík v Impulsech Václava Moravce ocenil. Rozpovídal se i o 1. místopředsedovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi.

Gazdík v rádiu vychvaloval Kalouska: Skvělá protiváha Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Po hlasování, kde TOP 09 hlasovala jednotně, Petr Gazdík očekával od ministra vnitra omluvu. A dočkal se jí. „On tak skutečně učinil na půdě Poslanecké sněmovny u řečnického pultu,“ popisoval předseda poslaneckého klubu TOP 09 a STAN.

„Já jsem mu pak za to šel poděkovat, že se zachoval jako gentleman,“ dodal Gazdík. „Tím u mě pan Pecina velmi stoupl.“ Podle něj prý není příliš časté, když politik uzná svou chybu a ještě se za ni omluví.

Po rozpuštění sněmovny se Gazdík bude muset nahlásit do své původní práce, což byla pozice učitele. Jak ale poznamenal, někteří sněmovní „matadoři“ se budou vracet do mnohem neobvyklejších pozic – například pro exministra financí Miroslava Kalouska to byl sekretariát KDU-ČSL. „Jistě ho tam rádi přijmou s otevřenou náručí,“ vtipkoval Gazdík.

O 1. místopředsedovi TOP 09 se rozpovídal i ke konci pořadu. Václav Moravec se ho totiž tázal, jestli Kalousek a jeho nepopularita neuškodí straně v předčasných volbách. „Miroslav Kalousek je člověk, který není nikomu jedno,“ připustil Gazdík.

Podle něj na sebe exministr vzal těžkou roli – snažil se stabilizovat stát pomocí nepopulárních opatření. Proto ho lidé nemají rádi. „Neberu ho jako přítěž, je to skvělý organizátor,“ chválil ho Gazdík. „V dané situaci je to, myslím, skvělá protiváha prezidentovi republiky,“ dodal v žertu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…