Generál Pavel: Sekanou vám neupeču. Radši řeknu, co budu dělat

08.12.2022 11:16 | Ze sítí

Zatímco Andrej Babiš (ANO) se zkouší na Hrad dostat přes kuchyň, Petr Pavel to zkouší přes ústavní soudce. Pár slov pronesl i na konto ukrajinské armády.

Generál Pavel: Sekanou vám neupeču. Radši řeknu, co budu dělat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Petr Pavel

Prezidentská kampaň je v plném proudu. Zdá se, že favorit prezidentské volby Andrej Babiš (ANO), který vévodí průzkumům, se hodlá na Hrad propéct. Jeví se to alespoň z příspěvků na sociálních sítích, kde jednou Babiš při výjezdu s ČT vyrazil do pekárny a vyzkoušel si plnění zdejšího cukrářského zboží a vedle toho na sociálních sítích umisťuje příspěvky, jak chystá vánočku, případně peče sekanou.

Danuše Nerudová se zase před časem přiznala, že spálila plech s vanilkovými rohlíčky.

Další kandidát Petr Pavel jde na prezidentskou volbu jinak. Přes ústavní soudce.

„Žádný vlastní recept na vánočku, vanilkové rohlíčky, případně sekanou nemám,“ přiznal otevřeně. „Ale mohu vám říct svůj recept na výběr a jmenování ústavních soudců. Určitě bych zvolil transparentnější cestu než prezident Miloš Zeman. Spolehl bych se na názory odborníků všech profesí ze všech oblastí práva. Jejich jména bych zveřenil tak, aby vznikla skupina lidí, která potom bude moct kvalifikovaně hodnotit předpoklady uchazečů. Zveřejnil bych kritéria, podle kterých budou vybíráni. Uspořádal bych veřejné slyšení, nebo chcete-li grilování, na kterém by právě ti odborníci na slovo vzatí mohli tyto kandidáty zpovídat z jejich schopnosti řešit složité věci z oblasti ústavního práva. A aby si také lidé mohli udělat představu o jejich lidských vlastnostech. A na základě toho by potom byl vybrán kandidát naprosto transparentně, který splní všechna kritéria,“ zdůraznil Pavel.

 

 

Ve svém druhém videu věnoval pár slov válce na Ukrajině. Ukrajinci před pár hodinami oslavili Den ozbrojených sil, prezident Volodymyr Zelenskyj ze srdce děkoval všem obráncům vlasti a také Petr Pavel ocenil odhodlání Ukrajinců bránit svou zemi proti ruskému agresorovi.

Zdůraznil, že ještě před 8 lety byla ukrajinská armáda špatně vycvičená, špatně vybavená a též demoralizovaná, což se projevilo právě při ruském vpádu na Krym. „Ukrajina nebyla schopna žádné adekvátní rekce,“ upozornil Pavel.

Ale od té doby se podle Pavla hodně změnilo, státy NATO přispěly k modernizaci ukrajinské armády podle západního modelu a tento přerod dnes přináší své výsledky.

„V době napadení Ukrajiny Ruskem se ukrajinská armáda chovala už úplně jinak, než při anexi Krymu a zaskočila nejen Rusko, ale také nás všechny,“ přiznal.

Popřál ukrajinské armádě, aby boj dotáhla do takového výsledku, který bude považovat za přijatelný pro svou zemi a pak se mohla zase co nejrychleji věnovat mírovému vojenskému výcviku.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…