Generál Pavel ukázal sponzory. Je na ně hrdý

05.07.2022 12:41 | Ze sítí

Generál Pavel ukázal fotku se sponzory své prezidentské kampaně. „Netajím je, naopak jsem hrdý, že se postavili za moji vizi,“ oznámil. A přišla reakce...

Generál Pavel ukázal sponzory. Je na ně hrdý
Foto: Repro Youtube
Popisek: Generál Pavel - video Spolu silnější

Přímá volba prezidenta se kvapem blíží. Vše propukne v první polovině ledna. Stávající prezident Miloš Zeman opustí svůj úřad nejpozději na počátku března příštího roku. Na jeho místo se již teď hlásí asi dvacítka uchazečů.

Ale každá prezidentská kandidatura něco stojí a kromě miliardářů, jako je Andrej Babiš (ANO), který však zatím svou kandidaturu na prezidenta ještě definitivně nepotvrdil, téměř každý potřebuje na svou stranu získat několik sponzorů. Generál ve výslužbě Petr Pavel se rozhodl představit ty své sponzory.

„Představil jsem své sponzory. Netajím je, naopak jsem hrdý, že se postavili za moji vizi. Že Česká republika potřebuje prezidenta, který prosazuje, aby pravidla platila pro všechny stejně a sám v tom jde příkladem. Prezidenta, který dokáže dát této funkci respekt a lidem jistotu a klid,“ napsal Petr Pavel na twitteru a přidal fotku, na které stojí v jedné řadě s dalšími šesti muži a jednou ženou.

Jenže nic dalšího k fotografii nedoplnil a v diskusi pod základním příspěvkem vyskočila poznámka od jednoho z debatujících. „No, fotka je to hezká, pane generále. Ale když někoho představuji, tak zpravidla uvedu, jak se dotyčný jmenuje, co dělá...“

Petr Pavel promlouvá

Už na počátku roku 2022 Pavel oznámil, že finanční podpory se mu dostává např. od podnikatelů Libora Winklera a Martina Hájka. Server Seznam Zprávy napsal, že k osobám podporujícím Petra Pavla patří jeden ze zakladatelů sázkové kanceláře Tipsport Jaroslav Beran.

Na setkání s novináři na konci června generál oznámil, že je odhodlán prezidentské volby vyhrát. „Jsem rozhodnutý se voleb zúčastnit, odhodlaný je vyhrát, a proto se v tuto chvíli připravuji na kandidaturu,“ prohlásil Pavel.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…