Generál v civilu Petr Pavel chce jezdit po světě a varovat před Ruskem. Politické ambice prý nemá

01.12.2018 8:37

Bývalý náčelník generálního štábu a předseda Vojenského výboru NATO Petr Pavel včera strávil poslední den v armádě. O jeho budoucnosti nyní píší Lidové noviny.

Generál v civilu Petr Pavel chce jezdit po světě a varovat před Ruskem. Politické ambice prý nemá
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Otázky Václava Moravce.

Petr Pavel se nyní chce živit jako spíkr a poradce. Ve svých posledních „armádních“ rozhovorech hovořil především o hrozbách - Rusku, Číně a jejím rostoucím ekonomickém a politickém vlivu. Mimo jiné je podle Pavla chybou to, že západní společenství nevěnuje Rusku dostatečnou pozornost. 

Pavel  byl u armády 43 let. Začínal jako výsadkář, z nějž se vypracoval mezi špičky nejprve domácí a později i alianční generality. V souvislosti s ním se také spekuluje o možné kandidatuře na post prezidenta republiky. Někdejší náčelník generálního štábu však odmítá, že by politické ambice vůbec měl.

Dle svých slov chce využívat svých zkušeností z armády na přednáškách a jako poradce. „Budu to dělat tak dlouho, dokud o to bude zájem a dokud mi to bude přinášet uspokojení. Pokud se mezitím vyskytne něco buď zajímavějšího, nebo něco, čemu bych se chtěl věnovat, budu o tom přemýšlet,“ sdělil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…