Hádka Babiše s moderátorkou ČT v přímém přenosu: Vy jste zaujatá? Proč bych měl rezignovat. To by se vám líbilo!

04.05.2017 19:25

Vládní krize běží na plné obrátky. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) řekl po schůzce s prezidentem Zemanem, že celá krize může skončit během deseti minut, pokud Andrej Babiš uzná svou odpovědnost a odejde z vlády, dokud plně nevysvětlí své kauzy. Moderátorka Světlana Witowská se ve čtvrtečním Interview ČT24 Babiše zeptala, zda premiéra poslechne. Znovu došlo i na nahrávky o ovlivňování MF Dnes. A Babiš rozpoutal peklo.

Hádka Babiše s moderátorkou ČT v přímém přenosu: Vy jste zaujatá? Proč bych měl rezignovat. To by se vám líbilo!
Foto: Archiv PL
Popisek: Rozhovor s Andrejem Babišem

Vzhledem k tomu, že premiér Sobotka ještě demisi nepodal, ministrem v demisi není ani Andrej Babiš.

Babiš však nevidí důvod k tomu, aby odešel z vlády. „Já tyhle floskule pana Sobotky nebudu poslouchat, on mě tady pomlouvá, šíří nepravdy. To je permanentní kampaň. Je to politický boj a pan premiér pokračuje v týhle nechutný předvolební kampani už od krajských voleb,“ rozpaloval se před kamerami Babiš.

„Mně připadá, jako by se pan premiér zbláznil. On podal demisi úspěšné vlády, ale nikomu o tom neřekl, ani svým kolegům z ČSSD,“ podivoval se dál Babiš. Jeví se mu to tak, že ČSSD vede štvavou kampaň proti ANO a především proti jeho osobě. „ČSSD teď vedou pánové Sobotka a Chovanec. Ale to oni jsou ta oligarchie. Oni asi dostali chuť i na resort ministerstva spravedlnosti. Všichni si pamatujeme, jak tady probíhala reorganizace policie,“ prohlašoval Babiš.

Moderátorka Witowská však vytáhla na světlo boží nahrávky, na kterých Andrej Babiš zřejmě ovlivňuje obsah deníku MF Dnes, který před pár lety koupil. Když nahrávka skončila, Babiš začal křičet. „Já se k těmto nahrávkám nebudu vyjadřovat. Je to kampaň proti mně, já jsem tady podal trestní oznámení a vy byste tady měli řešit, jak je možné, že je odposloucháván vicepremiér vlády. Je to štvavá kampaň proti mně,“ zesiloval hlas Babiš.

Nahrávky považuje za provokaci, které dovedně využívají především Bakalova média. „Toto jsou praktiky StB. Není přece možné, aby byl vicepremiér české vlády sledován a nahráván. To není normální. Já se k tomu nebudu vyjadřovat. Pokud tady se mnou chcete dělat rozhovor, tak na nějaké jiné téma,“ rozčiloval se stále dokola.

Nebudu se scházet s novináři z Mafry, už nikdy

„Já už se k těm nahrávkám nebudu vyjadřovat. Já vám říkám, že se k tomu dál nebudu vyjadřovat. Vy jste mi měla říct, že se budeme bavit o nahrávkách. Komu to prospěje, tohle, na čí je to objednávku. Já jsem neovlivnil žádný rozhovor. Ať mi jeden řekne, co jsem kdy ovlivnil. Já jsem nikdy nic neovlivnil. To je součást kampaně proti mně a já se k tomu nebudu víc vyjadřovat. Tak to nechte policii. Vy tu snad nahrazujete policii? ... Já už se nebudu scházet se žádným novinářem z Mafry. Už nikdy,“ rozvíjel svou řeč Babiš.  

„Takže vy se nechystáte kvůli této kauze rezignovat?“ zeptala se moderátorka. „A proč by měl rezignovat? Já k tomu nevidím důvod. Proč vy si sem nepozvete pana premiéra, ať vám ukáže svá daňová přiznání za posledních dvacet let. Ani Kalousek nepodal daňové přiznání v takové formě jako já – za posledních dvacet let,“ opakoval své dřívější útoky vicepremiér.

„Pan premiér o mě stále lže a já zvažuji, jestli na něj podám trestní oznámení. Je to kampaň proti mně. Úřad vlády zaměstnává ekonomické analfabety. Tady jede kampaň lidí, kteří mě chtějí zlikvidovat,“ zaznělo z úst hosta.

„Paní redaktorko, vy jste zaujatá... Vy chcete platit vyšší daně, než máte? Tak se běžte zeptat na vysokou školu, kde se to učí, jak se optimalizuje. Ale já jsem nic neoptimalizoval,“ zuřil stále dokola Babiš. „Pan Kalousek to vymyslel a tady se proti mně dělá kampaň,“ opakoval.

On jako ministr financí chce prý najít peníze na to, aby lidem navýšil důchody, ale Sobotka mu to kazí. „To on je ten autokratický předseda. On se se svými lidmi vůbec nebaví. My se s lidmi v hnutí bavíme,“ prozradil.

Když se pomalu blížil k závěru rozhovoru, začal se dovolávat zdravého rozumu lidí. „Já si myslím, že lidé jsou rozumní a pochopí, že je to kampaň. Možná si pan premiér myslí, že mu to zvedne preference. No tak uvidíme. Možná pan premiér se nudí, tak ať si vezme dovolenou, ale ať nás nechá dělat. Já mám práci, já musím dělat rozpočet,“ pálil Babiš znovu a znovu na svého premiéra.

Nakonec se vyjádřil i ke schůzce prezidenta Zemana s premiérem. „Dnes si pan prezident Sobotku vychutnal,“ zakončil své sólo Babiš. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…