Hádky s Babišem, tlak, nemocní, mrtví… „Blíží se Prymulův konec,“ odsekl náš zdroj

10.10.2020 14:12

Nově pozitivně diagnostikovaných s infekcí koronavirem k sobotnímu ránu bylo 8618 lidí. Pokud se hranice dostane nad 10 tisíc potvrzeně nakažených denně, bude problém ve zdravotnických zařízeních a v nemocnicích. Ten už řeší na jihu Čech.

Hádky s Babišem, tlak, nemocní, mrtví… „Blíží se Prymulův konec,“ odsekl náš zdroj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Roman Prymula

Anketa

Podporujete Andreje Babiše? (Ptáme se od 8.10.2020)

67%
33%
hlasovalo: 42480 lidí
„Například českobudějovická nemocnice nabízí náborový příspěvek na vybrané pozice lékařů ve výši až 350.000 korun. Nabízí dokonce i ubytování v bytech zdarma. A pro vybrané pozice nelékařských zdravotnických pracovníků nemocnice nabízí náborový příspěvek až 100.000 korun plus další benefity. Mnozí lékaři a sestry slouží momentálně i nadlimitně dlouhé služby, řada z nich je také v karanténě nebo v izolaci,“ informovala v sobotu dopoledne Frekvence 1.

A právě tlak na snížení počtu nakažených může být něčím, co může podle našich zjištění ve finále znamenat konec ministra zdravotnictví Romana Prymuly.

ParlamentnímListům.cz se totiž podařilo získat informace od důvěryhodného vládního zdroje, který nejenže popsal aktuální stav dění v České republice jako „hodně špatný“; upozornil také na vzájemný vztah premiéra Babiše a nedávno jmenovaného ministra zdravotnictví.

„Pan premiér se s panem ministrem Prymulou nemusí, to asi není žádné tajemství. Pan premiér si s ním opakovaně vjel do vlasů a mnohokrát už během jara bylo slyšet, že ho posílá do pr**le, to není nic nového,“ sdělil náš vládní zdroj. Nezůstal však pouze u toho.

„Problém je v tom, že teď už nikdo z vlády není schopen racionálně predikovat vývoj. Ano, jsou podklady, které naznačovaly nejen dramatický počet nemocných, ale současně s tím i rostoucí čísla mrtvých, to ano, jenomže pak přijdou informace o tom, že to tak být nemusí. Situace je velice složitá,“ uvádí zdroj dále.

Anketa

Kdo bude po volbách 2021 předsedou z nich vzešlé vlády?

hlasovalo: 19174 lidí
ParlamentníListy.cz v této souvislosti zajímal ještě jeden aspekt – budoucnost kolem ministra Prymuly.

„Panu premiérovi nejde o fyzickou osobu ministra, ačkoli mu tam nedávno poslal z hnutí ANO nějakého novináře, který se o něj má starat, aby nebyly ‚dis-komunikační‘ karamboly, ale to je okrajová činnost; jde mu hlavně o to, aby fungovaly věci, aby fungoval krizový štáb Honzy Hamáčka a podobně, tohle není o pozicích, ale o práci,“ uzavřel.

Redakce se pro dokreslení současného dění obrátila také na několik zdrojů z resortu zdravotnictví. Ti podle svých vyjádření pracují „pod nepředstavitelným tlakem“.

„Jestli si myslíme, že situace, která je, může přinést konec pana ministra Prymuly? Nevidím to jako nereálné, ten tlak je výrazný i pro vojáka, jakým on je. Navíc, přenést zkušenosti z medicíny je jedna věc, řešit věci plošně, takříkajíc ředitelsky, je věc druhá,“ uzavřel striktně tento zdroj z resortu.

Dramatické počty pozitivně diagnostikovaných případů nákazy zaznamenává nejen Česká republika. Na dříve nepředstavitelnou hranici dvou tisíc infikovaných denně se v posledních hodinách dostalo také sousední Slovensko. Spolková kancléřka Angela Merkelová se nechala slyšet, že v případě nedodržování přísných opatření hrozí nekontrolovaný vývoj.

„Musíme se semknout a pochopit, že koronavirus není žádný výmysl,“ vyzval české občany premiér Andrej Babiš (ANO). Že by sám pochybil, v rozhovoru pro Impuls odmítl. „Nevím o tom, že bych v něčem pochybil. Opozice křičela, když jsme nerozvolňovali. Všichni chtěli do Chorvatska,“ pronesl šéf vlády. Prý „dělá maximum“, aby nepoškodil českou ekonomiku.

Její vývoj ekonomové hodnotí jako velmi špatný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…