Hamáček se pustil do Babiše. Přebírá prý vychytralé nápady ODS

31.05.2015 19:11

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) dal najevo, že by si přál vypsání referenda o případném přijetí eura v Česku. Napodobil tak ODS, která po podobném kroku volá již roky. Předseda sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) nabízí vysvětlení toho, proč šéf státní kasy tento nápad převzal.

Hamáček se pustil do Babiše. Přebírá prý vychytralé nápady ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček

Česko se při vstupu do EU zavázalo, že jednoho dne přijme společnou evropskou měnu euro, není ale řečeno kdy. Kupříkladu prezident Miloš Zeman by byl nejraději, kdyby se to stalo co nejdřív, opakovaně o tom mluvívá. ČSSD je v tom opatrnější. Podle premiéra Bohuslava Sobotky z této strany jednoho dne euro přijmeme a měli bychom činit kroky k tomu, aby se to mohlo stát, ale současně říká, že jeho vláda termín přijetí eura nestanoví.

Ministr financí Andrej Babiš by si o přijetí eura přál uspořádat referendum podobně jako již dlouho ODS. Předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR na sociální síti Twitter napsal, co k tomu Babiše asi vede. „Jediný důvod, proč chce Andrej Babiš referendum k euru, jsou volby 2017,“ píše Hamáček.

Současné průzkumy veřejného mínění mu do jisté míry mohou dát i za pravdu, neboť se v nich dočteme, že většina našich občanů v tuto chvíli přijetí eura odmítá, takže možnost hlasovat o tom v referendu by mohla některým politikům přinést „body navíc“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…