Hanáková předloží program kulturní politiky na příští roky

06.01.2013 18:21

Ministryně kultury Alena Hanáková (TOP 09 a STAN) seznámí ve středu vládu s aktualizovaným programem státní kulturní politiky na léta 2013 až 2014 s výhledem do roku 2020. Aktualizovat původní informaci o plnění cílů státní kulturní politiky na léta 2009 až 2014 ministryni uložila vláda v listopadu loňského roku. ČTK o tom informoval Ladislav Eliáš z ministerstva kultury (MK).

Hanáková předloží program kulturní politiky na příští roky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně kultury Alena Hanáková

Hanáková předloží účet kultury za rok 2010, závazné ukazatele státního rozpočtu MK včetně dotačních programů 2009 až 2012 a realizované projekty s účastí prostředků Evropské unie. Předkládaný materiál nemá požadavky na státní rozpočet, úkoly budou plněny v rámci rozpočtu kapitoly MK.

Mezi schválené cíle státní kulturní politiky patří mimo jiné využití přínosů umění a kulturního dědictví pro zvýšení konkurenceschopnosti ostatních oborů a činností, zvýraznění role kultury pro občany, poskytování podpory uchování existujících kulturních hodnot stejně jako tvorbě hodnot nových a vytváření prostředí pro kulturní aktivity a jejich podporu ze strany státu, krajů a obcí.

Materiál předpokládá, že na období 2015 až 2020 bude zpracována nová státní kulturní politika.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…