Hanákovou prý čeká na ministerstvu vyhazov. Uvažuje o tom TOP 09

13.02.2013 22:34

Ministryně kultury Alena Hanáková během svého působení v resortu příliš nepřesvědčila. A ubírá straně těžce získané sympatie, které nabyla během prezidentských voleb. Podle některých členů strany ji čeká vyhazov.

Hanákovou prý čeká na ministerstvu vyhazov. Uvažuje o tom TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně kultury Alena Hanáková

Informaci potvrdilo serveru iDnes.cz několik zdrojů z TOP 09 pod příslibem anonymity. "Ministryně skončí, to už je zřejmé. Zatím nevíme, kdy k tomu dojde,“ uvedl jeden z nich. "Jsme si vědomi toho, že nám její jednání bere těžce získané hlasy,“ dodává pak druhý.

Alena Hanáková si tak zřejmě na ministerstvu kultury již dlouho nepobude. Resort vede od ledna loňského roku, kdy vystřídala Jiřího Bessera. Hned se ale setkala s několika problémy – čelila kritice za špatné vysvětlování církevních restitucí nebo za obměnu ve vedení Národního divadla.

Nyní se Hanáková potýká s problémy spojenými se škrty prostředků na živou kulturu. Původně na ni mělo jít o 92 milionů korun méně než loni. Hanáková nakonec finance získala, to jí ale možná nepomůže.

I tak totiž ve čtvrtek proběhne před ministerstvem kultury v Praze demonstrace. Pořádá ji iniciativa Zachraňte kulturu 2013, pod jejíž peticí jsou čtyři tisíce podpisů.

"Chceme upozornit na dlouhá léta opomíjenou oblast živého umění a jeho permanentní podfinancování od roku 2008. Proto má demonstrace smysl," uvedl zástupce iniciativy Adam Borzič.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …