Hanebný útok! Muslimská obec v ČR ostře odsoudila masakr v Paříži

07.01.2015 18:45

Ústředí muslimských obcí (ÚMO) v ČR „co nejostřeji" odsoudilo dnešní teroristický útok na redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo v Paříži. Označilo ho za hanebný, rodinám obětí vyjádřilo nejhlubší soustrast. Vyzvalo ke zdrženlivosti, smířlivosti a úměrnosti. Jednání útočníků nemá prý nic společného s islámem. ČTK to sdělil předseda ÚMO Muneeb Alrawi.

Hanebný útok! Muslimská obec v ČR ostře odsoudila masakr v Paříži
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

Útok se podle něho "nejpříkřeji" protiví způsobům, jakými na invektivy ve své době reagoval prorok Mohamed. "Takové jednání je pouze vodou na mlýn xenofobním a islamofobním tendencím, které se bohužel nebývale rozbujely i v naší zemi," uvedl. Lidé se podle něho nemají nechat vmanipulovat do spirály nedůvěry a nenávisti. "Může přerůst v násilí, jež je potenciálně nebezpečné pro všechny zúčastněné strany," podotkl Alrawi.

Nejlepším lékem na nenávist a fanatismus je podle ÚMO právě zdrženlivost, smířlivost a úměrnost. "Žádné činy extremistů ani z jedné, ani z druhé strany nás ovšem nezastaví v našem úsilí hlásat pravdu, spravedlnost, toleranci a občanskou slušnost," uvedl Alrawi.

Na redakci týdeníku ve francouzském hlavním městě dnes zaútočili ozbrojení muži a zabili 12 lidí včetně dvou policistů. Mezi mrtvými jsou také karikaturisté listu i jeho šéfredaktor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…