Hašek nemá dost lidí. Padne Sobotka, nebo on?

28.10.2013 22:30

Frakce místopředsedy ČSSD Michala Haška podle vývoje situace nemá dost sil a především hlasů na odvolání předsedy strany Bohuslava Sobotky. Vyjádřit nedůvěru mu může jen nejvyšší orgán mezi sjezdy, ústřední výbor.

Hašek nemá dost lidí. Padne Sobotka, nebo on?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební plakát ČSSD

Pokus o odstavení Bohuslava Sobotky se Michalu Haškovi na tzv. politickém grémiu strany nevydařil. Naproti tomu na rozšířeném předsednictvu strany uspěl: Byla přijata výzva pro Bohuslava Sobotku, aby odstoupil. Jde však jen o proklamaci. Informuje o tom zpravodajský deník Eurozprávy s odvoláním na důvěryhodný zdroj.

V ústředním výboru, který může Bohuslava Sobotku zbavit předsednictví, zasedá nejvyšší vedení strany s delegáty krajů, okresů a zákonodárci. „Tento široký orgán pak může za pomoci kvalifikované většiny předsedovi vyjádřit nedůvěru,“ píše server. Haškova klika však toto hlasování nevyvolala a spokojila se prozatím jen s doporučením. „Nemají dost lidí. Podle všeho je to teď půl na půl, spíš ve prospěch Sobotky,“ uvedl vysvětlení dobře informovaný zdroj z ČSSD citovaný serverem. „Strana je rozdělená a není cesty zpět. Jedni nebo druzí musí ve straně definitivně skončit. Teď se bude Hašek snažit o odložení ÚVV, aby stihl přesvědčit víc lidí,“ popsal dále současnou situaci. „Pokud bude Sobotka rychlý a ÚVV svolá, vyhraje,“ domnívá se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…