Hašek se pochlubil. S Babišem dohodl změnu určující peníze pro kraje

30.04.2014 15:25

Na dnešním jednání hejtmanů s prezidentem Milošem Zemanem se probíraly vztahy s Čínou i Ruskem, stav čerpání peněz z evropských fondů či změna koeficientu, který určuje, kolik kraje budou dostávat financí v rámci rozpočtového určení daní. Na krátkém setkání s novináři po jednání o tom informoval staronový předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek.

Hašek se pochlubil. S Babišem dohodl změnu určující peníze pro kraje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Uvedl, že většina krajů má partnerské regiony jak v Rusku, tak v Číně. Probíhající či plánované kulturní výměny či výměnné pobyty studentů by kraje chtěly zachovat, pokud se ovšem vláda v reakci na ukrajinskou krizi nerozhodne jinak.

Jihomoravský hejtman rovněž uvedl, že se s ministrem financí Andrejem Babišem (ANO) podařilo dojednat změnu koeficientu, jenž určuje množství peněz, které kraje získají v rámci rozpočtového určení daní. Koeficient se podařilo vrátit zpět na úroveň, kterou měl před změnou, prosazenou exministrem financí Miroslavem Kalouskem (TOP 09).

Hejtmané s hlavou státu probírali také situaci v čerpání peněz z evropských fondů. Zeman byl informován o úspěšných projektech. Hašek vyzdvihl přístup ministryně pro místní rozvoj Věry Jourové (ANO) ohledně čerpání financí ze strukturálních fondů EU, který označil za „excelentní“.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…