Haškova obrana útokem: Hnojomety spuštěny naplno. Babišova média jsou cvičeným pudlem

12.08.2016 18:40

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) se na serveru Týden.cz vyjádřil v chatu se čtenáři na otázky, které mu zaslali čtenáři. Týkaly se především neexistující mluvčí Lucie Proutníkové, což měl být pseudonym pro lobbistku Janu Mrencovou.

Haškova obrana útokem: Hnojomety spuštěny naplno. Babišova média jsou cvičeným pudlem
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek

Za kauzu Haška velmi výrazně kritizovalo hnutí ANO Andreje Babiše, v jehož MF Dnes byla celá věc rozpoutána. Jihomoravské ANO dokonce oznámilo, že s Michalem Haškem nehodlají případně spolupracovat po krajských volbách. „Jsem rád, že se k této hloupé výzvě zoufalého jihomoravského hnutí ANO žádná demokratická politická strana nepřidala. Nenecháme se kádrovat těmi, kdo nemají vlastní program a pár týdnů před volbami přicházejí s jediným heslem ‚Antihašek‘. Bojím se, že kdyby mě ANO a Žít Brno sado-maso odborníka Hollana neměly, musely by si mě vymyslet,“ uvedl k tomu Hašek. Celou kauzu nazval zároveň hnojometnou palbou. ČSSD jej podle jeho slov však podpořila. 

Spoupráci s lobbistkou Mrencovou Hašek pro Týden.cz nezapíral. „Paní Mrencovou znám řadu let a nikdy jsem to nepopíral. Poznal jsem ji jako organizátorku úspěšných charitativních a společenských akcí, kterých se účastnily špičky českého politického, kulturního i duchovního života napříč politickým spektrem. Vždy disponovala řadou kontaktů v médiích i v politickém a společenském spektru,“ uvedl s tím, že lže Mladá fronta Dnes. „Babišova média už nejsou hlídacím psem demokracie, ale spíše jeho cvičeným pudlem,“ dodal.

Původní text ZDE.

Hašek promluvil v rozhovoru i sám o sobě, kdy řekl, že není žádný „turboprávník“ á la Plzeň. „Řádně jsem vystudoval právo v pětiletém denním studiu na Právnické fakultě Masarykovy univerzity v Brně a získal jsem titul magistr práva,“ dodal. Pochválil i sebe ve funkci hejtmana, kdy podle svých slov pracuje velmi tvrdě v zájmu jižní Moravy. „Nemám osmihodinovou pracovní dobu a slovy naší politické konkurence – nekecám a makám, i když jsem politik,“ řekl také.

Závěrem se Hašek také vyjádřil k ČSSD. „ČSSD tvoří lidé z masa a kostí, jsme zde více než 130 let a za tu dobu najdete mnoho významných sociálních demokratů vnímaných pozitivně i negativně,“ řekl Hašek a rýpl si i do „pražské kavárny“. „Je nás přes dvacet tisíc a nehrajeme si na žádnou ‚elitu národa‘ jako např. pražská či brněnská kavárna,“ sdělil s tím, že například on ve srovnání s pány Andrejem Babišem (ANO) a Miroslavem Kalouskem (TOP 09) nikdy nepracoval v podniku zahraničního obchodu ani se nemusel soudit o to, zda byl agentem StB. „Nic jsem neprivatizoval a nestavěl jsem si Čapí hnízdo, neřešil jsem ani zbrojařské zakázky na ministerstvu obrany či ekologické škody na financích,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…